Zimski sportovi

Vukovi i Ajkule u borbi za hokejaškog prvaka BiH

Vukovi i Ajkule u borbi za hokejaškog prvaka BiH
Vukovi i Ajkule u borbi za hokejaškog prvaka BiH

SARAJEVO - Doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu počeće večeras prvom utakmicom finalne serije. Sastat će dvije najbolje ekipe, Ajkule i Vukovi.

Veliki je rivalitet među večerašnjim protivnicima jer hokej je u vrijeme potpune komercijalizacije sporta čak i u našoj zemlji, ostao „neokrznut“. Igra se za publiku i za lijep potez više, a tako će biti i večeras u Zetri (22 sata).

Kako je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao Dino Pašović, reprezentativni golman i čuvar mreže Vukova, očekuje pobjedu protiv ljutog rivala.

„Želimo pobjedom okončati ovu nezaboravnu sezonu, vjerovatno najbolju koju smo kao hokejaši ostavili iza nas. Sarajevo će pamtiti proteklih nekoliko mjeseci po utakmicama EBEL lige i državnog tima protiv selekcije Turske. Smatram da imamo bolji tim, ali opreza nikad dosta. Ajkule su nas ove sezone već dvaput pobijedile, ali ne bih rekao da će se radovati i večeras. Očekujem pobjedu'', kazao je Pašović, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva najkorisniji igrač, kao i u nekoliko prethodnih sezona.

Minel Bakal, kapiten Ajkula s Ilidže, oprezniji je u najavi finalne serije. Svjestan je da prvi meč neće donijeti ponuditi ime konačnog pobjednika.

''Utakmice s Vukovima uvijek su napete. Bit će neizvjesno, siguran sam da su timovi kvalitetom izjednačeni. Oni imaju dva sjajna pojedinca, Antoni London i Mat Salvati su odlični igrači, ali imamo i mi svoje adute'', dodao je Bakal.

Njegovo mišljenje podijelio je Dino Čordalija, još jedan prvotimac ilidžanskog tima.

''Neće biti lako, svjesni smo snage protivnika, ali isto tako znamo i svoje mogućnosti. Ove godine već smo ih pobjeđivali. Moramo biti oprezni jer u svojim redovima imaju dva iznimno kvalitetna igrača, ali ne bojimo ih se. Imamo recept i znamo kako je pobjeđivati Vukove'', naglasio je Dino Čordalija.

Podsjećamo, finalna serija doigravanja za prvaka BiH igrat će se na dvije dobijene utakmice. Prvi meč igrat će se večeras s početkom od 22 sati, drugi je na rasporedu u subotu od 13 sati.

Termin eventualne treće utakmice je nedjelja od 21 sati. Svi mečevi na rasporedu su u Zetri, a ulaz je slobodan, piše Anadolu Agency.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije