Zimski sportovi

Za razvoj sporta: Mozzart podržao udruženje Olimpik

Za razvoj sporta: Mozzart podržao udruženje Olimpik
Foto: Ustupljena fotografija | Za razvoj sporta: Mozzart podržao udruženje Olimpik

Sportsko udruženje za razvoj ski sporta Olimpik i Škola skijanja Max iz Banjaluke proteklih 13 godina bave se promocijom sporta kao zdravog načina života.

Tokom cijele godine organizuju edukacije za brojne sportove, a zimi su posebno posvećeni školi skijanja. Prve poteze na skijama kod njih je do sada naučilo više od 6.000 polaznika! S obzirom da dijele iste vrijednosti kada je u pitanju popularizacija sporta, kompanija Mozzart pružila im je podršku u vidu donacije opreme.

"Svi smo veoma zadovoljni što smo uspjeli da ostvarimo saradnju sa kompanijom Mozzart. Svima se sviđa kvalitet i dizajn jakni koje smo dobili, a čak nas gosti na planini pitaju gdje mogu da nabave iste", kaže Svetozar Basara, predsjednik Sportskog udruženja za razvoj ski sporta Olimpik, Banjaluka.

On svjedoči da će im ove, višenamjenske jakne dobro poslužiti, ne samo na planini, već i tokom ostalih sportskih aktivnosti tokom godine. A njih je mnogo..

Naime, bave se sportskim aktivnostima sa svim generacijama- od djece do najstarijih… Tako su tokom zime posvećeni školama skijanja na Jahorini, Kupresu, Kozari i porodičnim kampovima u Sloveniji i Austriji.. Trenutno na Jahorini imaju više od 300 gostiju sa kojima skijaju i hodaju na krpljama...

Tokom ljeta rade sportske kampove i radionice, organizuju časove rolanja, biciklizma, pješačenje, orijentaciju u prirodi, te ljetne sportske kampove na jezeru na Manjači. Tu učesnici imaju priliku i da uživaju u vožnji čamcima, u logorovanju, a najmlađima je dan ispunjen u akvaparku.

Cilj svih njihovih aktivnosti je promocija sportskog života kod starijih i učenje najmlađih zdravim navikama. To su prepoznali i Grad Banjaluka i Ministarstvo sporta koji su im pružali podršku u radu.

Ipak, udruženje se mahom oslanja na uplate članarina i donacije društveno odgovornih kompanija kao što je Mozzart.

"U radu ovog sportskog udruženja prepoznali smo i sopstvenu misiju. Kompanija Mozzart se, kao i oni, snažno zalaže za promociju i unapređenje sporta. Stoga smo im sa zadovoljstvom pružili podršku i nadamo se da će im ova donacija biti korisna u daljem radu", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije