Svijet

Upozoreni na opasnost od terorista u BiH

Upozoreni na opasnost od terorista u BiH
Upozoreni na opasnost od terorista u BiH

LONDON - Britansko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je svoje građane koji putuju u BiH na visok rizik od terorističkih napada.

Ministarstvo je ažuriralo ovo saopštenje nakon nedavnog napada na policijsku stanicu u Bugojnu i istaklo da je u napadu ubijen jedan policajac.

"Napadi mogu biti nasumični, uključujući i mjesta gdje se okupljaju stranci", upozorava Ministarstvo, preporučujući svojim državljanima dodatni oprez.

Oni upozoravaju da britanski državljani izbjegavaju masovna okupljanja, jer svako ovakvo okupljanje potencijalno može prerasti u nasilne događaje, uključujući i sportske događaje.

Ministarstvo je podsjetilo svoje državljane da je posljednjih nekoliko godina zabilježeno nekoliko nasilnih demonstracija kako u Sarajevu, tako i Banjaluci, a mete nekih demonstracija bila su predstavništva stranih država - ambasade i konzulati.

"Realnu opasnost, svakako, predstavljaju i neeksplodirana eksplozivna sredstva u izolovanima područjima, kao što su planine i seoska područja, pa se tako preporučuje da britanski državljani ne odlaze u ova područja bez iskusnog vodiča ili da se drže urbanih centara", navelo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije