Film i serije

Iznenadni odlazak slavnog komičara

Iznenadni odlazak slavnog komičara
Iznenadni odlazak slavnog komičara

Rik Mejal, slavni britanski glumac i komičar, najpoznatiji po kultnim serijama "Šljam" i "Državnik novog kova", iznenada je preminuo u 57. godini.

Komičar, koji je bio oženjen i otac troje djece, pronađen je u svojoj kući u Londonu, a njegov agent Kejt Benson navela je da još nije poznat uzrok smrti.

"To je strašan šok. Sve što znamo jeste da je Rik umro kod kuće. Dotakao je mnoge živote, uvijek na pozitivan način", rekao je njegov menadžer Rodžer Dejvidson.

Edrijan Edmondson, njegov kolega, takođe je veoma potresen smrću dugogodišnjeg prijatelja.

"Bilo je trenutaka kada smo Rik i ja skoro umrli od smijeha pišući zajedno. Bili su to neki od najbezbrižnijih, glupih dana koje sam ikad imao i osjećam se počašćeno što sam ih dijelio s njim. A sada je zaista umro. Bez mene. Sebično kopile", kazao je tužno Edmondson.

Policija je saopštila da je primila dojavu o iznenadnoj smrti čovjeka u pedesetim godinama u jugozapadnom Londonu, a proglašen je mrtvim na licu mjesta.

Mejal je karijeru započeo početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, zajedno s Edmondsonom, sa kojim je kasnije napravio kultnu seriju "Šljam", nakon čega je Mejal postao jedan od najpoznatijih komičara devedesetih. Uspjeh je uslijedio nakon što se krajem osamdesetih proslavio ulogom u "Državniku novog kova", satiri britanskih torijevaca na prelazu decenije.

Majal je takođe tumačio i lik lorda Flešharta u kultnoj "Crnoj guji" uz Rouana Atkinsona. Ostvario je i nezaboravnu ulogu u filmu "Ne tupi, Frede", u kojem je glumio problematičnog izmišljenog prijatelja.

U izboru "Komičari biraju komičare", kolege su ga izabrale u top 50 komičara svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije