Jet set

Ljiljana Majkić učestvuje na izložbi dizajna u Ljubljani

Ljiljana Majkić učestvuje na izložbi dizajna u Ljubljani
Ljiljana Majkić učestvuje na izložbi dizajna u Ljubljani

Bh. dizajnerka Ljiljana Majkić, čije modele karakteriše originalnost i neobična forma, radovima iz svoje kolekcije učestvuje na najvećoj godišnjoj izložbi dizajna "Mesec oblikovanja", koja se održava u Ljubljani.

Ova manifestacija počela je u ponedjeljak, 6. oktobra, i trajaće do 6. novembra, a na njoj se pojavljuju poznata imena dizajnera iz šireg regiona i Evrope.

"Na moje veliko zadovoljstvo dobila sam poziv za učešće na velikoj izložbi od dva velika dizajnera Erica Maja Potočnika i Matjaza Plosinjaka, koji su inače organizatori ovih dešavanja. Poslala sam omiljenu haljinu 'Kontrabas' iz kolekcije 'Fashion band', koja se njima jako dopala. Veoma sam obradovana komentarima jer je moj eksponat prošao veoma zapaženo", kaže Ljiljana.

Organizatori su u sklopu "Meseca oblikovanja" organizovali još jedan veliki projekat kada je modni dizajn u pitanju i nosi naziv "Identity?", za koji je takođe Ljiljana dobila poziv za učešće i tako se našla među 20 pozvanih modnih dizajnera iz cijelog svijeta.

"Kada sam dobila poziv za učešće i u tom projektu bila sam presrećna jer je pozvano svega 20 konceptualnih modnih dizajnera širom svijeta i ja sam se našla među njima. Za mene je to velika čast, ali i izazov, a učestvovala sam s radom pod nazivom 'Open book'", kaže Ljiljana.

Na ovoj reviji pojavila se zajedno sa mnogo mladih i talentovanih ljudi koji rade neobične stvari, te je istakla da je to ujedno i prva revija na kojoj je učestvovala posmatrajući izlazak svog modela iz publike.

"Sve je bilo opušteno i bez stresa jer su drugi radili za nas, što je znak odlične organizacije. Moram naglasiti da su i sporedni momenti organizacije bili na svjetskom nivou, a pod tim podrazumijevam doček, smještaj i brigu o učesnicima, uz veliko poštovanje, što je za naše uslove neobično i čemu se jako radujemo", naglasila je ova dizajnerka.

Riječ je o eksperimentalnom projektu u formi izložbe modnog dizajna, koja je imala svoje otvaranje u obliku revije čija je namjera da prikaže mogućnosti kreativnog izraza modnog dizajnera a koji je ograničen tačno određenom formom.

Svi dizajneri dobili su isti kroj najjednostavnije male uske haljine i svako je trebalo da radi na svoj način i tako prikaže identitet i osobenost kroz rad.

Ova bh. dizajnerka, čije su kolekcije već godinama osvježenje na našoj modnoj sceni, a i šire, kaže da trenutno radi na pripremi modne revije koja će se održati 14. novembra u Sarajevu, a na njoj će se naći kolekcija za jesen - zimu 2015/16 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije