Jet set

Modna scena izgleda kao najljepša bašta

Modna scena izgleda kao najljepša bašta
Modna scena izgleda kao najljepša bašta

Modna pista je preplavljena cvijećem: od pantalona, majica, pa sad čak i do naočara. Mnogim damama je omiljen cvjetni dezen, vjerovatno zbog toga što je najefektniji, a cvijeće daje izgledu posebnu dozu romantike i otmjenosti.

Modna scena ove sezone izgleda kao najlepša rascvjetala bašta. Dizajneri su se maksimalno poigrali sa cvjetnim motivima i kolekcije osvježili slikama prirode, pa sve liči na cvjetnu bajku.

Stilisti ističu da izgled najviše zavisi od toga kako iskombinujete garderobu. Floralni uzorci se u novim linijama pojavljuju u različitim dimenzijama i oblicima, kroz geometrijske i apstraktne dezene, kao i u kombinaciji sa drugim motivima jer djeluje još efektnije. Najdominantniji su na haljinama, koje su vrlo ženstvene, pa im je teško odoljeti zbog šara, boja i atraktivnih krojeva. Ističu se modeli u stilu pedesetih godina s uskim strukom, sječeni ispod grudi, sa sitnim cvjetićima, puf rukavima, kao i oni modernijeg dizajna.

Pantalone sa cvjetnim šarama su hit proljeća i ljeta. Široke, ravnog kroja, u "harem" stilu, uske, sa ramflom, "zvoncare"... Bilo koje da izaberete, nećete pogriješiti - važno je samo da bude kroj koji vama najbolje stoji. Moderni su i sakoi s ovim motivom, koji mogu da osvježe svaku odjevnu kombinaciju, a odlično idu uz farmerke i haljine. I suknje sa cvjetnim dezenom izgledaju vrlo efektno, kao i lepršave tunike, majice i košulje sa sitnim ili krupnim cvjetovima.

Ana-Karin Karlson,  švedska dizajnerka naočara, kao jedan od svojih modela nudi i mačaste cvjetne naočare. One su dostupne s crnim i bijelim cvjetićima, bijela je varijanta potpuno bijela, a crni cvjetići kombinovani su s leopard printom i crvenom bojom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije