Jet set

Rijana providnom haljinom zasjenila sve zvijezde

Rijana providnom haljinom zasjenila sve zvijezde
Rijana providnom haljinom zasjenila sve zvijezde

Pop zvijezda Rijana uspjela se ponovo naći u centru pažnju, ovoga puta na svečanosti dodjele "Fashion Icon" nagrada, koju joj je sinoć uručilo Udruženje američkih dizajnera (CFDA) u Linkoln centru u Njujorku.

Riječ je o prizanju za modnu ikonu 2014. godine, a laskavo priznanje dodjeljuje se poznatoj ličnosti čiji je stil odijevanja imao najviše uticaja na pop kulturu širom svijeta.

Premda ova ceremonija redovno privuče veliki broj dizajnera i holivudskih zvijezda, veče je, bez imalo sumnje, pripalo mladoj buntovnici, a kontroverzna pjevačica se pobrinula da sve oči budu uperenu u nju, kada se pojavila u providnoj svjetlucavoj haljini, koja je otkrivala svaki centimetar njene izvajane figure.

Naime, unikatna kreacija koju je dizajnirao Adam Selman sačinjena je od 216.000 Swarovski kristala, a s obzirom na to da je bila providna, nije ostavljala mnogo prostora mašti, posebno kada se Rijana okrenula na crvenom tepihu. Pjevačica sa Barbadosa je sve ostavila bez daha, jer je "zaboravila" da ponese grudnjak, pa se na dodjeli nagrada pojavila praktično naga, te se jasno isticala i njena zbirka tetovaža, uključujući i onu veliku ispod grudi.

Jedini pokušaj da Rijana bilo šta sakrije desio se prilikom poziranja fotografima, kada se orgnula minijaturnim krznenim šalom. Takođe, na glavi je nosila blistajuću "maramu", koja se uklapala s haljinom i isticala njeno lijepo lice.

Ovim potezom Rijana je još jednom dokazala da je trenutno neprikosnovena zvijezda i potrudila se da niko ne zaboravi zašto su dizajneri izabrali upravo nju za modnu ikonu.

Njena jedinstvena kreacija sačinjena od 216.000 Swarovski kristala

Među prethodnim dobitnicima nagrade su pjevačica Ledi Gaga, manekenke Iman i Kejt Mos, te Nikol Kidman i Džoni Dep.

Dizajner Zak Pozen je, govoreći o Rijani prije dodjele nagrada, naveo da ona voli da rizikuje, da umije da nosi sve što obuče, kao i da veoma dobro zna šta voli, te da vrlo vješto kombinuje glamur crvenog tepiha sa svojim buntovničkim stavom.

"Rijana je veoma zahvalna dizajnerima i to je jedan od razloga što ljudi vole da je oblače", zaključio je Pozen.

Preuzimajući nagradu Rijana je podsjetila da je odrastala na malom ostrvu i nije imala mnogo pristupa modi.

"Ali koliko se sjećam, moda je uvijek bila moj odbrambeni mehanizam. Sjećam se da sam razmišljala da ako neka cura može biti bolja od mene, ne može imati bolji stil oblačenja", istakla je pjevačica.

Još neke poznate ličnosti su se potrudile da budu primijećene, iako ne po svaku cijenu kao Rijana, pa su crvenim tepihom prodefilovale Emi Rosum, zvijezda serije "The Shamless", glumice Lupita Njong'o, Blejk Lajvli i Olivija Vajld, zatim identično obučene bliznakinje Meri Kejt i Ešli Olsen, te supermodeli Džoan Smols, Naomi Kembel i Hajdi Klum.

Glamuroznoj ceremoniji u Linkoln centru prisustvovao je i dizajner Tom Ford, koji je dobio nagradu za životno djelo, koju, takođe, dodjeljuje CFDA, a prestižna nagrada za osnivača pripala je bivšem modelu i modnom agentu Betanu Hardisonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije