Jet set

Takmičarima poslije Une Senić bina kao "ljetni raspust"

Takmičarima poslije Une Senić bina kao "ljetni raspust"
Takmičarima poslije Une Senić bina kao "ljetni raspust"

Harizmatična srbijanska TV voditeljka Una Senić, poznata i po radu u hip-hop grupi "Bičarke na travi", stiže u Banjaluku da bi, u tandemu sa hrvatskom muzičkom zvijezdom Idom Prester, vodila program ovogodišnjeg "Jelen Demofesta".

"Region je prepun kvalitetnih mladih ljudi i bendova koji nemaju priliku da se predstave široj publici, a posebno nemaju svoj medijski prostor. 'Jelen Demofest' im ne daje samo priliku da izađu iz svojih garaža, studija i ilegale, već ih stavlja na istu binu s najvećim imenima zvuka svjetske gitarske scene", priča Senićeva, koja je prvi put dio banjalučke festivalske priče.

Ipak, pripremanje takmičara za prvi izlazak na veliku scenu joj svakako nije novina s obzirom na to da je vodila šou "Ja imam talenat" i izvještavala iz bekstejdža srbijanskog "X Factora".

Iz nedjelje u nedjelju pratila je i bodrila učesnike, nastojeći da održi pozitivnu i opuštenu atmosferu.

Njen recept za skidanje treme je jednostavan jer, kako kaže, prvo "istraumira" takmičare šok-pitanjima, a potom im bina dođe kao "ljetni raspust".

"I disanje je jako bitan momenat za oslobađanje od treme. Naučiću ih da dišu, viču i rasterete se kako bi dali svoj maksimum publici", navodi ona.

I pored iskustva u vođenju programa takmičarskog karaktera, priznaje da je teško istovremeno biti objektivan i imati favorita među učesnicima. "Neminovno je vezati se za ljude koji su ti simpatični, a simpatični su mi oni koji su kvalitetni, a takvi su za mene uvijek pobjednici. Kao, na primjer, mala Vanja Mišić, koja iako nije zvanično pobijedila u 'X Factoru' - za mene je uvijek No. 1", navodi voditeljka.

Tvrdi da sebe nikad nije vidjela kao muzičarku, te da je njen izlet u hip-hop bio isključivo medijski

Uz nju, na Kastelovoj bini u ulozi voditelja programa gledaćemo i već dobro znano lice "Jelen Demofesta" Idu Prester.

Prvi put će voditelji programa biti zapravo voditeljke, i to obje iz svijeta muzike. Premda mnogi smatraju da je teško naći nekog ko može da "isprati" Idu i ostane drugi dio voditeljskog tandema "Demofesta", Senićeva je sigurna da ona to može, te da do otimanja mikrofona neće doći.

"Sebe nikad nisam videla kao muzičarku. Moj izlet u hip-hop je bio isključivo medijski, iako sam se u svemu snašla više nego dobro. U prilog tome ide i Idina i moja pesma sa prethodnog albuma 'Lollobrigida Inc.', koja je postala pravi hit. Ne verujem da ćemo se otimati za mikrofon. Ipak se nas dve poznajemo 'tričavih' 10 godina. Jedva čekam da izvedemo našu zajedničku numeru", priznaje Senićeva.

Njen bend "Bičarke na travi" raspao se 2005. godine, ali ona je ostala, kako kaže, u ljubavnoj vezi sa muzikom. Na "Jelen Demofest" stiže pravo sa "Exita", gdje pušta muziku sa Nemanjom Kostićem.

Vjerna freestyleu do kraja i zaluđena pole dance fitnessom, voditeljka garantuje dobar provod i montiranje šipke u backstageu.

"Znajući Idu, vjerovatno će biti mnogo freestylea. Šipka, ipak, ima dva kraja!", šaljivo zaključuje voditeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije