Jet set

Zvijezda otputovala zvijezdama

Zvijezda otputovala zvijezdama
Zvijezda otputovala zvijezdama

Cijeli svijet je u žalosti nakon što je glumac Robin Vilijams, oskarovac i najpoznatiji po ulogama u komedijama, pronađen mrtav u ponedjeljak u svojoj kući u Kaliforniji, a prema dostupnim informacijama, riječ je o samoubistvu nakon teške borbe sa depresijom.

Smrt popularnog glumca, koji je imao 63. godine, najvjerovatnije je nastupila gušenjem, navela je kalifornijska policija, koja nastavlja istragu o Vilijamsovoj smrti.

"Izgubila sam muža i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od svojih najomiljenijih umjetnika i prelijepo ljudsko biće. Ja sam potpuno slomljenog srca", kazala je njegova supruga Suzan Šnajder.

Dodala je da se nada da će Vilijams biti upamćen po bezbrojnim momentima radosti i smijeha koje je dao milionima, a ne po svojoj smrti.

Šnajderova je takođe u ime porodice zamolila da se poštuje privatnost tokom njihovog dubokog tugovanja.

Vilijams je otvoreno govorio o problemima zavisnosti od alkohola i droge, a nedavno se prijavio u rehabilitacionu kliniku kako bi nastavio apstinenciju.

Twitter je preplavljen odavanjem počasti Vilijamsu fanova, poznanika, filmskih i  sportskih zvijezda.

Vilijams je i sam bio aktivan na društvenim mrežama, a posljednju objavu uputio je svojoj kćeri Zeldi Raje Vilijams, čestitavši joj rođendan. Uz čestitku, Vilijams je objavio i staru fotografiju sebe i svoje kćerkice koja je 31. jula proslavila 25. rođendan. Zeldi Raje je objavila citat Antona Sent- Egziperija, kao posljednju poruku svom ocu.

"Ti, samo ti ćeš imati zvijezde kakve niko nema... A ja ću živjeti na jednoj od njih. Budući da ću se ja smijati na jednoj od njih, tebi će se činiti kao da se sve zvijezde smiju! Ti, samo ti, imaćeš zvijezde koje znaju da se smiju!", ispisala je ona na Twitteru riječi iz knjige "Mali princ".

Nakon toga Zeldi Raje je kratko dopisala svojim riječima kako se osjeća.

"Volim te. Nedostaješ mi. Pokušaću da i dalje gledam gore", njene su riječi upućene ocu.

Vilijamsu su počast odali i političari, uključujući i Baraka Obamu, američkog predsjednika.

"Robin Vilijams bio je pilot, doktor, duh, dadilja, profesor, Petar Pan i sve ostalo između. Ali, bio je jedinstven. Stigao je u naše živote kao vanzemaljac, ali je dotakao svaki element ljudskog duha. Zbog njega smo se smijali. Zbog njega smo plakali. Svoj neizmjeran talenat je dijelio nesebično onima kojima je bio najpotrebniji", navodi se u Obaminom saopštenju.

Glumac Stiv Martin je napisao da ne može biti više zaprepašten nego što jeste zbog "gubitka velikog talenta, glumačkog partnera i duše od čovjeka".

"Zbog Robina Vilijamsa se svijet smijao i razmišljao. Sjećaću se toga i poštovati. Veliki čovjek, umjetnik i prijatelj. Neizmjerno će mi nedostajati", nije krio tugu mi glumac Kevin Spejsi, a već u ovom momentu ostale tvitove posvećene Vilijamsu nemoguće je izbrojati.

Rođen 21. jula 1952. godine u Čikagu, Vilijams je počeo da se bavi komedijom da bi udovoljio majci. Četiri puta je nominovan za "Oscara", a dobio je nagradu Američke filmske akademije za sporednu ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting".

Ostaće upamćen i po ulogama u filmovima "Društvo mrtvih pjesnika" (1986), "Dobro jutro, Vijetname" (1978) i "Kralj ribara" (1991) i mnogim drugim, a višestruki je dobitnik "Zlatnog globusa" i nagrada "Grammy" i "Emmy".

"Tvoj potez, šefe"

Robinu Vilijamsu je odana počast i na mjestu sa kojeg je dotakao najviše srca tokom bogate i ekscentrične karijere. Njegovi fanovi su ispisali citat iz "Dobrog Vila Hantinga" pored klupe u Bostonu, gdje je njegov lik psihijatra Šona Megvajera tako razgovjetno prenio svu ljepotu iskustva u svijetu i jednostavnu veličanstvenost ljubavi.

"Tvoj potez, šefe", napisao je jedan fan ispred klupe, aludirajući na nadimak kojim je Megvajer zvao svoje pacijente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije