Muzika

Banjalučanin Dajan Javorac režira spot Orthodox Celtsa

Banjalučanin Dajan Javorac režira spot Orthodox Celtsa
Banjalučanin Dajan Javorac režira spot Orthodox Celtsa

"Orthodox Celts", najpoznatiji regionalni sastav koji njeguje keltsku muziku, uhvatio je prelijepe kadrove prirode snimajući video spot za najnoviji singl "One",a tokom boravka u Nacionalnom parku Sutjeska, a za njegovu režiju je zadužen je banjalučki umjetnik Dajan Javorac

Naime, "Orthodox Celts" nastupaju u sklopu muzičkog programa manifestacije ''OK Fest'', koja se održava od 4. do 6. Jula na Tjentištu.

"Iako smo snimali spot usred leta, po pravilu se uvek smrznemo. Doduše, i pocrnimo. I ne znam da li ste primetili da ''OK Fest'', ustvari, znači 'Ortodoks Kelts' Fest", kažekrozsmijeh Aca Seltik, frontmen popularnog sastava.

Ostali članovi grupe se slažu, iako im je zaista bilo hladno tokom rada na spotu, da je definitivno bilo vrijedno truda.

"Neki delovi terena izgledaju tako da se ni Piter Džekson ne bi postideo da je odlučio da ovde snimi 'Gospodara prstenova'", kažu Celtsi.

Javorac, koji je radioi na nedavno predstavljenom promotivnom spotu za NP ''Sutjeska'', učestvuje i u promociji ''OK Festa''.

"Zelengora je lokacija koju bih za ovaj spot 'Orthodox Celtsa' izabrao da sam mogao da biram bilo šta na prostoru Balkana, a već prije nekoliko mjeseci smo znali da ćemo svi biti na istom mjestu i u isto vrijeme,te nije bilo teško dogovoriti ostalo", kaže Javorac o saradnji sa bendom.

Dodaje da je premijera spota planirana u avgustu, iako još nisusigurni gdje će to biti, a ističe da bi u svakom slučaju bila šteta da izostane promocija.

"Tema spota je biti svoj, nedozvoliti da budeš neko ko nisi zbog okoline. Pjesma postavlja pitanje o hrabrosti da se prati sopstveni san, a baš ta tema se odlično poklopila sa filozofijom naše ekipe i nije bilo teško pronaći inspiraciju", pojasnio je on.

Ovo je takođe još jedno važno iskustvo i još jedan korak dalje za OK Fest ekipu, kada je snimanje spota u pitanju,a već dva dana nakon Celtsa, snimaće spot za banjalučki bend "Sopot", takođe na Sutjesci.

Organizator festivala je Ferijalni savez Republike Srpske u saradnji sa NP ''Sutjeska''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije