Muzika

Crna Gora i Slovenija obezbijedile finale

Crna Gora i Slovenija obezbijedile finale
Crna Gora i Slovenija obezbijedile finale

BEČ - Nakon što je održano i drugo polufinalno veče "Eurosonga", u finale, koje će biti održano ove subote u Beču, plasirali su se i predstavnici Crne Gore i Slovenije.

U finalu su se još našli i Litvanija, čiji su se predstavnici ljubili na sceni, Poljska, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Azerbejdžan, Letonija i Izrael.

Dvorana "Wiener Stadthalle" i u četvrtak je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Fanovi "Eurosonga" iz cijelog svijeta došli su podržati učesnike i uveličati jubilarno izdanje takmičenja za najbolju pjesmu Evrope.

Drugo polufinalno veče otvorili su Monika i Vaides iz Litvanije romantičnom i veselom pjesmom "This time". Nakon njih na scenu je izašla irska predstavnica Moli Sterling i otpjevala jednu laganiju numeru nazvanu "Playing with numbers".

Najmlađi takmičari bili su iz San Marina. Anita i Mišele, koji imaju samo 16 godina, a njihova pjesma "Chain of Lights" kombinacija je modernih i klasičnih zvukova.

Knez, predstavnik Crne Gore, izveo je pjesmu "Adio", koju je napisao Željko Joksimović. Iako je pjevao na maternjem jeziku, publika je zaista uživala, što se moglo vidjeti i po ovacijama koje je dobio nakon izvedbe.

Uslijedili su predstavnici Malte, Norveške, Portugala i Češke Republike. Izrael, kojeg predstavlja srednjoškolac Nadav Guedj, nastupio je deveti. Pjesma "Golden Boy" rasplesala je publiku u dvorani "Wiener Stadthalle" i dobila veliki aplauz.

Favorit ovogodišnjeg "Eurosonga" Mans Zelmerlov izveo je pjesmu "Heroes" i još jednom dokazao zašto već mjesecima važi za favorita ovogodišnjeg takmičenja. Duo iz Slovenije "Maraayja" izveo je pjesmu "Here For You". Iako jednostavan, njihov nastup je bio upečatljiv.

Publika će imati priliku da ove subote u finalu "Eurosonga" gleda i deset zemalja koje su izabrane prve polufinalne večeri, među kojima i Srbiju, ali i domaćina Austriju, zemlje "velike petorke" - Veliku Britaniju, Njemačku, Italiju, Španiju i Francusku, te Australiju kao gosta ovogodišnjeg takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije