Muzika

Nastupali poznati bendovi iz okruženja

MRKONJIĆ GRAD - Bendovi "Najlon klub", "Kuart" i "Bend trio" nastupili su pretposljednje večeri na 14. Internacionalnom džez festivalu, koji se održava na izletištu Zelenkovac kod Mrkonjić Grada.

Festival, koji je ove godine posvećen nedavno preminulom džezeru Mihajlu Miši Blamu, počeo je 22. jula nastupom makedonskog kantautora i gitariste Vlatka Stefanovskog, a biće završen večeras nastupom poznatih bendova iz okruženja.

Stefan Tešanović iz "Najlon kluba" rekao je da je na Zelenkovcu predivno, te zahvalio publici koja je bila divna i koja ih je podržala na nastupu.

"Zahvaljujemo publici koja je večeras bila divna i podržala nas u potpunosti. Na Zelenkovcu je uvijek fantastično, već peti dan smo ovdje i nadam se da ćemo i ubuduće dolaziti", rekao je Tešanović.

Direktor Festivala Borislav Janković istakao je da ovaj festival ima značaj za razvoj turizma opštine, jer promoviše izletište Zelenkovac.

"Zadovoljan sam, prvenstveno prvim danom, iako je padala kiša ovdje je bilo mnogo ljudi. Imamo divan ambijent, publiku i festival će proteći u jednoj dobroj i opuštenoj atmosferi", rekao je Janković.

Tokom festivala organizovane su džez i gajde radionice, likovne kolonije.

Sponzori festivala su opština Mrkonjić Grad i Firma "RS-silikon".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije