Muzika

Pljusak otjerao "Elemental"

Pljusak otjerao "Elemental"
Pljusak otjerao "Elemental"

Nastupima rok sastava "Osvajači" i "Divlje jagode", te hip-hop grupe "Elemental" na platou ispred tvrđave Kastel u subotu veče je okončano prvo izdanje trodnevne manifestacije "Banjalučki dani piva".

Muzički program otvorile su grupe "The Last Location" i "Steel Shadows", a zatim su se na binu popeli članovi sastava "Osvajači". Nedavno ponovo okupljeni sastav, doduše bez originalnog gitariste, tokom devedesetak minuta svirke podsjetio je prisutne na hitove koji u ovom slučaju u potpunosti opravdavaju ime grupe, bar ako je suditi prema reakcijama okupljenih. Numere sa drugog albuma kao što su "Maska (Sam)" i "Duša kad izneveri" bile su najprihvaćenije, a balade "S kim čekaš dan" i "Možda nebo zna", očekivano, izazvale su masovnu histeriju, ponajviše kod publike nježnijeg pola. "Osvajači" su, takođe, otkrili da nakon decenije rade na novom izdanju, koje bi trebalo uskoro da bude predstavljeno.

Pozornicu su zatim prepustili grupi "Divlje jagode", koja je predvođena gitaristom Seadom - Zeletom Lipovačom koncert iskoristila i kao svojevrsnu promociju posljednjeg izdanja "Biodinamička ljubav", pa se pored nezaobilaznih klasika moglo čuti i nekoliko novih numera.

Čast da zatvore veče i festival pripala je zagrebačkom "Elementalu", ali je priroda odlučila da se uplete i pokvari planove. Pljusak je bi toliko jak da je natjerao posjetioce da potraže zaklon, a "Elemental" da drugi dio koncerta odsvira nekom drugom prilikom i u boljim vremenskim uslovima.

Tokom trodnevne manifestacije "Banjalučki dani piva" publika je, takođe, mogla slušati Ramba Amadeusa, Đorđa Davida i bend "Death Saw", "Crvenu jabuku", zatim "YU grupu", ali i muziku okrenutu elektronskim žanrovima na bini koja se nalazila na ljetnoj pozornici Kastela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije