Pozornica

Dostignućima ruše predrasude

Dostignućima ruše predrasude
Dostignućima ruše predrasude

Prva konvencija srednjoškolaca Banjaluke, u organizaciji Savjeta učenika Ekonomske i Elektrotehničke škole, te omladinskog kluba "Kolegijum Intelektum", održana je u ponedjeljak naveče u prepunoj koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Manifestacija je okupila nekoliko stotina aktivnih i uspješnih mladih učenika Gimnazije, Muzičke, Ekonomske i Elektrotehničke škole, koji su pokazali talenat i dostignuća svojim vršnjacima, porodicama, profesorima i predstavnicima institucija. Predstavili su  im se najistaknutiji učenici u oblasti muzike, plesa, literarnog stvaralaštva, besjede, inovacija...

Sara Kesić, učenica Muzičke škole "Vlado Milošević", mlada  pijanistkinja koja bilježi veliki uspjehe, a nedavno je nastupila na Fakultetu muzičkih umetnosti i na "Šopen festu" u  Beogradu, istakla je da je konvencija upravo predstavljanje mladih nada banjalučkih srednjih škola  javnosti.

Marko Romić, predsjednik kluba "Kolegijum Intelektum" i organizator konvencije, istakao je da je prvobitni cilj konvencije predstavljanje mladih srednjoškolaca javnosti, te da se javnost upozna  sa velikim dostignućima koja ovi mladi ljudi ostvaruju u svojim oblastima.

"Organizovali smo konvenciju zbog srednjoškolaca koji imaju želju da stvaraju i rade. Učenici imaju priliku da učestvuju u mnogim takmičenjima iz raznih oblasti. Ova konvencija im daje šansu da njihovi radovi budu primijećeni", ističe Romić.

On dodaje da je im je takođe jedan od ciljeva da se svi mladi talentovani banjalučki srednjoškloci povežu, te  razmjenjuju svoja dostignuća.

Miodrag Milošević, predsjednik Savjeta učenika Ekonomske škole,  rekao  je još da je konferencija dobar način da se razbiju predrasude o omladinskom pasivizmu.

"To je dobar način da razbijemo predrasude o omladinskom pasivizmu. Pokazujemo da ima mladih koji stvaraju i rade. Ovo je šansa da se iskažu talenti srednjoškolaca", kaže Milošević i dodaje da se srednjoškolci sami  moraju izboriti za svoje prilike.

"Generalno, srednjoškolci nemaju dovoljno prilika, ali dio odgovornosti je  na nama. U životu prilike moramo sami stvoriti. Postoji šansa da u svom cilju istrajemo ako se potrudimo", zaključio je Milošević.

"Ova konvencija dala im je šansu da njihovi radovi budu primijećeni", ističe Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije