Pozornica

Gran pri glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske

Gran pri glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske
Gran pri glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske

NIKŠIĆ - Gran pri za najbolju mušku i žensku ulogu na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću dodijeljen je glumcima Narodnog pozorišta Republike Srpske - Ljubiši Savanoviću i Nikolini Jelisavac, za likove koje su tumačili u predstavi "Krivica".

Još jedan Gran pri za najbolju žensku ulogu pripao je Ani Vučković iz Crnogorskog Narodnog pozorišta.

Za najbolji partnerski odnos na sceni gran pri pripao je Dubravki Drakić i Mladenu Neleviću za likove Flores Foster Dženkins i Kozma Mek Muna u duhovitoj muzičkoj komediji "Slasti slave", Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Adaptaciju teksta Pitera Kviltera u toj istinitoj priči, kao i izbor muzike i režiju uradio je beogradski reditelj Stefan Sablić.

Gran pri za najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu dobili su Emir Ćatović iz nikšićkih "Nobelovaca" i Daniela Ivanovska, glumica u muzičkoj drami "Bure baruta", urađenoj u produkciji prilepskog teatra "Vojdan Černodrinski" i Centra za kulturu.

"Bure baruta" je urađeno po tekstu Dejana Dukovskog, u režiji Nataše Poplavske, a priču o ljubavi i mržnji ispričala je 14-očlana makedonska glumačka ekipa.

Specijalna nagrada za ukupan doprinos umjetnosti glume pripala je Mihailu Janketiću, koji se na festivalu predstavio ulogom Fjodora Karamazova u predstavi "Karamazovi/Sablasni eros", beogradskog pozorišta "Slavija".

Odluke o najboljima donio je žiri festivala - Branimir Popović, Kristina Stevović i Igor Bojović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije