Pozornica

"Guliver" otvorio sezonu u DP RS

"Guliver" otvorio sezonu u DP RS
"Guliver" otvorio sezonu u DP RS

BANJALUKA - Premijerom predstave "Guliver u zemlji Liliputanaca" u režiji poljskog reditelja Jaroslava Antonjuka, u subotu naveče počela je nova sezona u Dječijem pozorištu RS (DP RS) u Banjaluci.

Za dramatizaciju čuvenog djela Džonatana Svifta zaslužan je Predrag Bjelošević, koji je i direktor DP RS. On je naglasio da naši mališani zaslužuju da na pozorišnim daskama gledaju neka od najboljih djela svjetske literature.

Otvaranju nove sezone ove pozorišne kuće prisustvovala je i Željka Cvijanović, premijer RS, koja je naglasila da je DP RS važna institucija za RS, za razvoj društva i djece.

"Možda mi odrasli nismo uvijek svjesni koliko su ovakve institucije važne za razvoj naše djece. Podržavam sve što se dešava ovdje, jer znam koliko je to važno i za razvoj društva i za našu djecu", rekla je Cvijanovićeva.

Priča o Guliveru, kojeg igra Duško Mazalica, naišla je na izuzetno dobar prijem i kod djece, ali i kod njihovih roditelja. Oduševljenje je izazivala i scena, ali i lutke, za koje je bila zadužena Eva Farkašova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije