Pozornica

I smijeh i ples s Andrijom Miloševićem

I smijeh i ples s Andrijom Miloševićem
I smijeh i ples s Andrijom Miloševićem

BANJALUKA - Harizmom, glasom, pokretima, ali i dosjetkama popularni glumac Andrija Milošević "kupio" je apsolutno sve prisutne koji su u četvrtak naveče u klubu "Tamaris" u Banjaluci imali priliku da prisustvuju izvođenju kabarea "Kontraditore".

U ovom kabareu, koji je spoj segmenata pozorišta, muzike i stand-up komedije, pored Miloševića su i Goran Perišić i Danijel Cerović, crnogorski gitaristi.

Iako su kasnili nešto više od pola sata, to nije spriječilo prisutne da veselu ekipu pozdrave gromoglasnim aplauzom, a Milošević se odmah pobrinuo da se iskupi publici koja je do posljednjeg mjesta popunila klub.

Izvodeći neke od najvećih hitova "Riblje čorbe", "Indexa", Miladina Šobića, podsjetili su sve kako je nekada zvučala muzička scena na našim prostorima. Popularni glumac na sebi svojstven način pokazo je i kako je izgledalo kada se on prijavio na "Grandovu" audiciju, na kojoj naravno nije prošao. Nakon svakog segmenta Miloševićeve priče aplauzi i osmijesi bi ispunili prostor, u kojem je tokom cijele večeri vladala pozitivna atmosfera.

"'Kontraditore' je kabare koji je nekonvencionalan i u kojem se nikad ne zna šta će se desiti. Ima čvrste temelje, ali je baziran na improvizaciji, ne muzičkoj koliko mojoj verbalnoj. Posvetili smo se raznim temama, a prije svega prolazimo kroz jedan period jugoslovenskog roka, koji je u ovom trenutku zanimljiv našoj publici", pojasnio je Milošević samu koncepciju kabarea.

Ni interakcije s publikom nije nedostajalo, pa je tako jedan gospodin dobio kompliment da ima najljepše brkove, ali i jedna profesorica "kritiku" da joj nedostaju naočare i halteri.

Gitaristi Goran Perišić i Danijel Cerović priznaju da angažovanje u ovom kabareu za njih lično mnogo znači, prvenstveno jer na taj način imaju priliku da se više druže s Miloševićem, s kojim su prijatelji od djetninjstva.

"S obzirom na to da sam profesor u muzičkoj školi, ovo je za mene novo i veliko iskustvo. Ali, sva trojica uz uzajamnu podršku i pomoć pokušavamo da se snađemo i predstavimo stvari na naš, ali opet zanimljiv i jedinstven način", istakao je Perišić.

Izvođenjem kabarea u četvrtak naveče je ujedno počeo prvi "Banjaluka Art" festival. Nakon "Kontraditorea" na scenu su izašli momci iz banjalučkog sastava "Intime", koji su napravili pravu žurku.

Ovaj put pravilo da se publika raziđe nakon što sa scene odu glavne zvijezde nije važilo. Uz "Intime" su još dugo svi plesali, a ovi momci na jesen planiraju objaviti pjesme koje je za njih pisao upravo Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije