Pozornica

"Lord of the Dance" u srijedu nastupaju pred Banjalučanima

"Lord of the Dance" u srijedu nastupaju pred Banjalučanima
"Lord of the Dance" u srijedu nastupaju pred Banjalučanima

BANJALUKA - Irska plasna atrakcija "Lord of the Dance" nastupiće u srijedu u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, a posjetioci će u jedinstvenom plesnom šouu na svijetu moći da uživaju već od 20 časova.

Poznati Irci dolaze drugi put u grad na Vrbasu, a za organizaciju njihovog gostovanja u Hrvatskoj i Banjaluci zadužena je agencija "Editus" iz Zagreba.

U ovoj agenciji navode da će poznati plesači u Banjaluci predstaviti svoju plesnu tačku u kojoj se lord Plesa bori protiv lorda Tame u klasičnoj keltskoj folklornoj priči dobra i zla.

"Osim prekrasnih kostima, kojih ima preko 40, scenografije koja će igrama svjetlosti i sjena i video-zidovima pojačati dojam keltske čarolije i najvišim standardima koje produkcija neke predstave može postići, ovaj događaj ima posebno mjesto u svjetskoj plesnoj kulturi", smatraju organizatori.

Osnivač "Lord of the Dance" Majkl Fletli zadužio je svijet svojim nastupima i plesom, a svoje je znanje prenio na svoje plesače. Iako više ne pleše aktivno, i dalje učestvuje u treninzima svojih plesača jer, kako sam kaže, grupa je dobra koliko i pojedini plesači. 

Posjetioci će na sceni moći da vide preko 40 plesača, a iz agencije koja organizuje ovaj događaj navode da, s obzirom na to da su to plesači, kao i sportisti, njihovi jedini zahtjevi odnosili su se na zdravu hranu i pića.

"Lord of the Dance" će nakon Banjaluke i nastupa po Hrvatskoj nastupati i u Italiji, a potom i u Dubaiju. Iako se cijene ulaznica kreću u rasponu od 30 KM do 100 KM, organizatori navode da su zadovoljni prodajom.

"Ulaznice se prodaju dobro i mi očekujemo da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Cijena ulaznica je u skladu sa događajem koji predstavljamo. Naime, to je jedina europska trupa i kao takva ima svoju cijenu, a onda se moraju prema tome prilagoditi i cijene ulaznica. Vjerujemo da će se tražiti ulaznica više, unatoč cijenama koje možda nisu uobičajene", nadaju se organizatori.

Igra puna života, energije i emocije, kostimi i najuvježbaniji igrači na svijetu, dovoljno su dobre reference za nezaboravan plesni i muzički ugođaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije