Pozornica

Narodno pozorište RS nastupilo u Beču

Narodno pozorište RS nastupilo u Beču
Narodno pozorište RS nastupilo u Beču

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji i zajednice srpskih klubova u Beču, gostovalo je u bečkom "Akcent teatru" sa predstavom Jovana Sterije Popovića "Ženidba i udadba", u režiji Đurđe Tešić.

Gostovanjem Narodnog pozorišta Republike Srpske juče u Beču nastavljeno je obilježavanje Dana Republike Srpske u Austriji koje će trajati tokom cijele godine, a svrha ovog projekta je isticanje prijateljstva kroz koncerte, pozorišne predstave, izložbe i druge događaje iz kulture, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

Predstavništvo Republike Srpske, nakon prvog nastupa "Vrapčića" iz Banjaluke, nastavlja obilježavanje Dana Republike Srpske u Austriji, gdje će narednih mjeseci publici biti predstavljeni mnogi stvaraoci iz Srpske.

Šef Predstavništva Republike Srpske Mladen Filipović istakao je da je veoma značajno da se podjednako djeluje na kulturnoj sceni, kao i u sferi ekonomije, kako se ne bi izgubila veza između matice i naših ljudi koji žive i rade u Austriji.

Sala "Akcent teatra" bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a glumačku ekipu su činili Dragoslav Medojević, Nataša Ivančević, Branko Janković, Snježana Štikić, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić i LJiljana Čekić.

Prema riječima reditelja Đurđe Tešić, "Ženidba i udadba" je mračna komedija sredine i kritika braka iz sitnih interesa, koje karakterišu malograđanština i primitivizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije