Pozornica

Održano tradicionalno veče folklora

Održano tradicionalno veče folklora
Održano tradicionalno veče folklora

ŠAMAC - U dvorani Osnovne škole u Crkvini kod Šamca održano je drugo "Veče folklora" na kome su učestovala kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Republike Srpske.

Publici su se sinoć predstavili KUD "Posavina" iz Crkvine - organizator manifestacije, zatim KUD "Saničani" kod Prijedora, KUD "Potkozarje" iz Gradiške, KUD "Naši običaji" iz Teslića i KUD "Šamac".

Predsjednik Skupštine opštine Predrag Marinković istakao je da je KUD "Posavina" za dvije godine rada pokazao da zna na pravi način predstaviti svoju mjesnu zajednicu i opštinu.

Predsjednik KUD "Posavina" Dragica Marinković istakla je da ovo društvo proširuje saznanja o tradiciji, izrađuje nošnje i slično, a kroz projekat "Socijalna uključenost stanovništva kroz muziku i ples", koji finansira UNDP u okviru projekta "Jačanje lokalne demokratije – LOD 4" planiraju kroz radionice za odrasle i djecu da se "vrate korijenima".

Prije početka manifestacije, na mali Vaskrs, održana je tucijada između domaćina i gostiju i podijeljeni pokloni, a svim učesnicima zahvalnice.

Ovu manifestaciju podržali su opština Šamac i privrednici sa ovog područja. Održano tradicionalno veče folklora ŠAMAC - U dvorani Osnovne škole u Crkvini kod Šamca  održano je drugo "Veče folklora" na kome su učestovala kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Republike Srpske.   Publici su se sinoć predstavili KUD "Posavina" iz Crkvine - organizator manifestacije, zatim KUD "Saničani" kod Prijedora, KUD "Potkozarje" iz Gradiške, KUD "Naši običaji" iz Teslića i KUD "Šamac". Predsjednik Skupštine opštine Predrag Marinković istakao je da je KUD "Posavina" za dvije godine rada pokazao da zna na pravi način predstaviti svoju mjesnu zajednicu i opštinu. Predsjednik KUD "Posavina" Dragica Marinković istakla je da ovo društvo proširuje saznanja o tradiciji, izrađuje nošnje i slično, a kroz projekat "Socijalna uključenost stanovništva kroz muziku i ples", koji finansira UNDP u okviru projekta "Jačanje lokalne demokratije – LOD 4" planiraju kroz radionice za odrasle i djecu da se "vrate korijenima".        Prije početka manifestacije, na mali Vaskrs, održana je tucijada između domaćina i gostiju i podijeljeni pokloni, a svim učesnicima zahvalnice. Ovu manifestaciju podržali su opština Šamac i privrednici sa ovog područja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije