Pozornica

Pejaković: "Terapija" s odličnim glumcima

Pejaković: "Terapija" s  odličnim glumcima
Pejaković: "Terapija" s odličnim glumcima

Veliki sam poštovalac umjetnika koji imaju pripovjedački talenat i svakom ko voli dobro štivo preporučio bih knjigu "Ispod tavanice koja se ljuspa" autora Gorana Petrovića.

Talenat Gorana Petrovića je zaista čudesan, a njegova knjiga je istovremeno puna topline i ironije prema nama kao bivšim Jugoslovenima. Za one najmlađe toplo preporučujem dječju knjigu poezije Predraga Bjeloševića pod nazivom "Tačka na izletu". Bjelošević u njoj iznosi gotovo sve "ovozemaljske zagonetke", tako da u njoj mogu da uživaju i odrasli.

Što se tiče predstave koju bih preporučio, to je definitivno predstava "Terapija" u produkciji DIS teatra, u kojoj maestralno igraju mladi glumci Smiljana Marinković i Bojan Kolopić.

Rađena je po tekstu "Ne mereš pobjeći od nedjelje", autorke Tene Štivičić, u a režiji Duška Stanivuka. "Terapija" na komičan način ukazuje na probleme koje imaju mladi bračni parovi, tako da je ona prije svega i namijenjena toj populaciji, koje će se i te kako prepoznati u mnogim situacijama.

Što se tiče kinematografije, moja preporuka je svakako "Jeune & Jolie", a prikazuje se i pod nazivom "Young & Beautiful". Ovaj Ozonov film suptilno dočarava psihu mlade adolescentkinje Izabele, koja je u protrazi za svojim identitetom. Film je rađen u francuskoj produkciji i traje 95 minuta.

Nisam ljubitelj velikih koncertnih događaja, pa samim tim ni osoba koja može da preporuči nešto na tom planu. Više sam sklon "kamernoj varijanti". Već nekoliko godina bezuspješno pokušavam nagovoriti Kolju Pejakovića da u nekom alternativnom prostoru održi svoj prvi koncert, ali još ništa zasad. Što se tiče albuma, toplo preporučujem sve prošle albume grupe "Sopot". To je ipak svjetsko, a banjalučko.

Aleksandar Pejaković,

pozorišni reditelj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije