Pozornica

Postavljanje visokih umjetničkih standarda

Postavljanje visokih umjetničkih standarda
Postavljanje visokih umjetničkih standarda

Ansambl predstave "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta RS sastao se sa Željkom Cvijanović, premijerkom RS, na prijemu koji je u petak upriličen za ovu trupu, povodom osvojene nagrade na 59. "Sterijinom pozorju" u Novom Sadu.

Predstava "Ožalošćena porodica", koju je prema tekstu Branislava Nušića u NP RS režirao Nikola Pejaković, na posljednjem "Sterijinom pozorju" osvojila je specijalnu nagradu za inventivnost koncepta, u Selekciji nacionalne drame i pozorišta.

Cvijanovićeva je uputila čestitke ansamblu, te izrazila uvjerenje da će Narodno pozorište, kao vodeća pozorišna kuća u RS, nastaviti da njeguje pozorišnu tradiciju, postavljajući visoke umjetničke standarde.

Ona je tokom prijema takođe naglasila da će se ova ustanova radom pozicionirati kao jedan od vodećih teatara u regionu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Takođe, na prijemu je bilo riječi i o humanitarnim aktivnostima, koje su članovi ansambla organizovali kako bi pomogli stanovništvu ugroženom poplavama, kao i programom 17. Teatar festa "Petar Kočić", koji se održava u Banjaluci od 8. do 15. juna.

Prijemu su prisustvovali Nenad Novaković, direktor NP RS, režiser Nikola Pejaković, te glumci Željko Stjepanović, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić, Vedrana Mačković-Zubović i Marina Pijetlović.

Stojković je istakao da se radi o jednoj od najznačajnijih nagrada koju je ovaj teatar dobio.

"Na 'Sterijinom pozorju' uvijek je velika konkurencija, pa je to dodatno uticalo da se istinski obradujemo nagradi. Kolja je odlično pročitao tekst, imao je sjajnu zamisao, a mi smo se trudili da ga ispratimo", zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije