TV

CNN u BiH direktno iz Gradiške

CNN u BiH direktno iz Gradiške
CNN u BiH direktno iz Gradiške

Televizijsko tržište Bosne i Hercegovine odnedavno je bogatije za još jednu TV stanicu - ni manje ni više nego CNN!

Ne radi se, međutim, o najpoznatijoj svjetskoj TV mreži, već televizijskoj stanici iz Gradiške, koja je, uprkos plagijatorskom nazivu, dobila dozvolu lokalnog suda, ali i Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, prenosi "Dnevni avaz".

Kako je navedeno na internet prezentaciji televizije (cnn-rs.com), u toku je eksperimentalno emitovanje programa putem 10 predajnika u Republici Srpskoj.

Na pitanje kako je moguće da je ta TV stanica dobila odobrenje uprkos tuđem nazivu, u RAK-u su kazali da dozvole izdaju na osnovu sudskog rješenja o registraciji, što je CNN iz Gradiške i imao.

"Sud je taj koji odobrava ili ne odobrava naziv, a mi bez valjane sudske dokumentacije ne izdajemo dozvolu", kazali su u RAK-u, dodajući da se ova televizijska stanica u proširenom nazivu zove Centralne nacionalne novosti.

Iako je u dozvoli za emitovanje navedeno da je direktor i glavni i odgovorni urednik CNN-a Anđela Perić, iza ovog TV projekta, kako prenosi "Avaz", stoji kontroverzni Vinko Perić, direktor televizije Vikom. To dokazuje i isti kontakt telefon Vikoma i CNN-a, što je navedeno da na internet stranicama ovih televizija, ali i u dozvolama RAK-a. Perićeve fotografije, takođe, postavljene su i na stranici CNN-a, piše "Avaz".

Perića je 2008. godine, neposredno uoči lokalnih izbora, CIK BiH skinuo s izborne liste i kaznio ga sa 10.000 KM, a RAK je televiziji "Vikom", čiji je Perić vlasnik odrezao kaznu od 20.000 KM zbog emitovanja kontroverznog spota u kojem se osim njega pojavljuje i dvojnik doktora Dragana Dabića, alijas Radovana Karadžića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije