TV

Dvostruka zombi apokalipsa

Dvostruka zombi apokalipsa
Dvostruka zombi apokalipsa

Mjesecima nakon najave američke TV mreže AMC da će napraviti novu seriju, koja će biti svojevrsni "pratilac" i mlađa "sestra" megapopularne zombi apokalipse "Živi mrtvaci", napokon je zvanično potvrđeno da je otpočeo rad na njoj.

Naime, AMC je angažovala scenaristu i producenta Dejva Eriksona ("Sinovi anarhije" i "Low Winter Sun"), kao izvršnog producenta, koji će takođe raditi i na scenariju. On će se pridružiti timu serije, koji uključuje njenog kreatora Roberta Kirkmana i producenta Gejl En Herd.

Prema glasinama, koje kruže za još neimenovanu seriju, radnja će biti fokusirana na događaje koji su uzroci apokalipse, kao glavne teme originalne, serije "Živi mrtvaci".

Ipak, ni mreža ni producenti nisu dali nikakve naznake oko čega će se tačno priča serije kretati, osim činjenice da novi materijal tehnički neće biti "spinoff", s obzirom na to da ne uključuje likove iz "Živih mrtvaca".

Preciznije, Kirkman je još ranije potvrdio da će serijal predstaviti potpuno novu glumačku postavu, kao i nove lokacije za snimanje, a osim toga, nije puno otkrivao detalje.

"Vidjećete 'Žive mrtvace' iz jednog potpuno drugog ugla. Definitivno nećemo snimati u Džordžiji, to je najmanje što mogu reći. Jako nam je važno da serija postoji samostalno. Sa druge strane, 'spinoff' mora biti dostojan postojeće ili će u protivnom značiti da smo se prodali. Zbog toga svi naporno radimo i mislim da ćemo uspjeti da napravimo nezavisnu seriju", istakao je Kirkman.

On smatra da je idealna situacija kada neko, gledajući "spinoff", pomisli da se radi o jednoj sjajnoj seriji.

"Upravo iz tog razloga nije presudno da mora postojati jedna cijela serija, kao što je 'Živi mrtvaci', kako bi nova serija bila dobra i samostalna", zaključio je Kirkman.

Premda je AMC prvobitno planirao da počne prikazivati novu seriju tokom naredne godine, ova mreža nije predstavila detaljnije informacije koje se tiču tačnog datuma premijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije