TV

Mirna Medaković i Momčilo Otašević: Za sreću je potrebna odluka da budeš srećan

Mirna Medaković i Momčilo Otašević: Za sreću je potrebna odluka da budeš srećan
Mirna Medaković i Momčilo Otašević: Za sreću je potrebna odluka da budeš srećan

Ona nikada prije nije muzla kravu, a on, iako je "gradsko" dijete, vrlo je spreman na seoski način života, kažu u razgovoru za "Nezavisne novine" Mirna Medaković i Momčilo Otašević, glumci koje trenutno možemo gledati u ulozi Katarine Došen i Damira Gavrana u komičnoj dramskoj seriji "Kud puklo da puklo", koja se emituje na programu RTRS.

NN: Trenutno vas gledamo kao glavnog glumca/glumicu u seriji "Kud puklo da puklo". Jeste li vi zadovoljni vašom ulogom? Kako ste se snašli u njoj?

MEDAKOVIĆ: Kako sam se snašla, to prepuštam gledateljima, a ja sam uživala u svakom danu snimanja i u svim dogodovštinama koje su se događale Došenima (porodica oko koje se "vrti" cijela serija).

OTAŠEVIĆ: Veoma sam zadovoljan ostvarenom ulogom, a najviše mi znači što sam imao priliku da radim sa odličnom glumačkom i tehničkom ekipom. Sudeći po reakcijama publike, izgleda da sam se dobro snašao. Dobro raspoloženje koje je vladalo na setu preneseno je na gotov proizvod.

NN: Seriju gledaju i stari i mladi, šta mislite šta je zaslužno za to?

MEDAKOVIĆ: Odlična glumačka ekipa i pametan i promišljen scenarij.

OTAŠEVIĆ: Dobra priča, svakodnevica cijelog regiona, lijepi predjeli gdje je snimano, dobra glumačka ekipa... Postoji još mnogo razloga, a milo mi je da je tolika gledanost jer je nekako to nagrada za ogroman trud i rad cijele ekipe.

NN: Kako se slažete s partnerom u seriji, s obzirom na to da vam ovo nije prva zajednička uloga?

MEDAKOVIĆ: Odlično, Momo je divna osoba i sjajan glumac! Gušt mi je raditi s njim.

OTAŠEVIĆ: S Mirnom se poznajem dugo, naša saradnja je prerasla u pravo prijateljstvo. Radujem se svim Mirninim profesionalnim i ličnim uspjesima, a jednom ću i prisustvovati. Ukazana mi je čast da prisustvujem vjenčanju između Mirne i Hrvoja.

NN: Mirnu pamtimo i kao zanosnu crku, Momčilovu "ljubavnicu" iz serije "Budva na pjenu od mora". Kako je bilo raditi s tom ekipom glumaca, prvenstveno s Mimom Karadžićem?

MEDAKOVIĆ: Meni je suradnja s Milanom i Mimom Karadžićem te s cijelom ekipom serije "Budva" bila predivna. Napravili su sve da se na snimanju osjećam ugodno i da dobro napravim ulogu. Uvijek bih se odazvala na njihov poziv da opet radimo skupa.

OTAŠEVIĆ: Već od prve godine studija sam dobijao uloge manje ili veće. Kako mi to na Cetinju kažemo, "nijesam znao što me snašlo". Uloge su se ređale, a ja sam uvijek davao svoj maksimum, ali kada gledam sebe, uvijek nalazim zamjerke. S Mimom Karadžićem sam ostvario dobru komunikaciju, često smo u kontaktu. Posebno pamtim "Budvu" jer je bilo angažovano dosta mladih glumaca i sjajno nam je bilo tokom rada.

NN: Mislite li da je saradnja glumaca u regionu dobra?

MEDAKOVIĆ: Naravno, svaka zemlja zasebno je vrlo malo tržište i svaka suradnja je dobrodošla.

OTAŠEVIĆ: Gledajući na to kroz svoj primjer, mogu samo reći da je sadanja više nego dobra.

NN: Imate li nekih novih projekata u planu? Snima li se šta novo?

MEDAKOVIĆ: Imam nešto u planu, ali vam sad o tome ne mogu govoriti.

OTAŠEVIĆ: Počele su pripreme za snimanje filma "Ruske kape", gdje je tema problem narkomanije. Snimaće se krajem mjeseca, a ja ću se potruditi da dam sve od sebe jer je tema više nego aktuelna.

NN: Jeste li nekada doživjeli razočarenje u poslu kojim se bavite i imate li neke neostvarene želje što se glume tiče? Ili nekog s kim biste posebno voljeli da sarađujete?

MEDAKOVIĆ: Ponekad sam željela dobiti priliku odigrati neke uloge koje su mi se jako svidjele, te mi se želje nisu ostvarile, ponekad sam poželjela u svom poslu imati bolje uvjete, ponekad sam se razočarala u neke kolege, ali sve je to život. S druge strane, odigrala sam neke sjajne uloge i surađivala s divnim kolegama.

Voljela bih bar jednom u životu zaigrati u američkoj ili britanskoj A produkciji.

OTAŠEVIĆ: Ja sam tek provirio u svijet glume, ne bi ni valjalo da sam se već razočarao. Uvijek ima onog što bismo željeli da nam se desi u poslu.

NN: Da li ste srećna osoba i šta je, prema vašem mišljenju, presudno u današnjem vremenu za sreću?

MEDAKOVIĆ: Mislim da je za sreću u večini slučajeva potrebna odluka da budeš sretan. Ja sam sretna osoba, imam obitelj, čovjeka kojeg volim, zdrava sam i bavim se poslom koji me veseli i ispunjava.

OTAŠEVIĆ: Jesam srećan, zdrav sam, mlad sam, odrastao sam u stabilnoj porodici, radim posao koji volim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije