TV

Pozivima prikupili više od 220.000 KM

Pozivima prikupili više od 220.000 KM
Pozivima prikupili više od 220.000 KM

Poznate ličnosti iz BiH i regiona, uz pomoć građana, prikupili su 120.324 KM na humanitarnoj akciji "Ljudi ljudima - Pozovi i pomozi", održanoj u srijedu naveče u studiju BHRT-a.

Glumci, muzičari, voditelji, novinari i mnogi drugi javljali su se na humanitarne brojeve telefona povodom akcije koja je organizovana u cilju prikupljanja pomoći za uništene domove zdravlja u Domaljevcu, Maglaju i Doboju, a građani su brojeve telefona sva tri bh. operatera pozvali 60.162 puta, prema posljednjim izvještajima, koji još nisu konačni.

Prilikom ove specijalne kontakt emisije gledaoci su mogli razgovarati sa onima koje nemaju priliku često sresti u svakodnevnom životu te istovremeno biti humani pa je svaki poziv bio direktna donacija od dvije KM, kako bi što prije za ugroženo stanovništvo bila osigurana životno važna zdravstvena pomoć i zaštita.

Na pozive gledalaca tokom četvoročasovne emisije tako su, između ostalih, odgovarale pjevačice Severina, Lepa Brena, Amira Medunjanin, te Maja Tatić, Maja Sar, Merima Njegomir, Neda Ukraden, Mirela Laković Lela.

Tu su bile i njihove kolege po mikrofonu Hari Varešanović, Željko Bebek, Zvonimir Đukić Đule iz grupe "Van Gogh", Dino Merlin, Amar Jašarspahić Gile, Deen, Igor Vukojević, Dino Šaran, Elvir Laković Laka, Mladen Vojičić Tifa. Među glumcima su se mogli prepoznati Rade Šerbedžija, Enis Bešlagić, Mustafa Nadarević, Emir Hadžihafizbegović, Zana Marjanović, Slaven Knezović, Haris Pašović, Tarik Filipović, Ljubiša Samardžić, Dragan Marinković Maca i mnogi drugi.

"Vjerovatno bi efekat akcije bio i bolji da su se pridružili i drugi javni emiteri u BiH, ali oni su odlučili da ne remete svoje aktuelne programske šeme", saopštili su iz BHRT-a.

Takođe, uoči akcije na BHRT-u, firma "Violeta" donirala je 100.000 KM za humanitarnu akciju pa se može reći da je trenutno za tri doma zdravlja sakupljeno 215.108 KM. Humanitarni brojevi  "BH Telecoma" 090 291 090, "M:tela" 1433, "HT Eroneta" 092 890 890 biće aktivni do petka u ponoć te je sasvim izvjesno očekivati da će efekat akcije biti bolji, odnosno da će sakupljenog novca biti i više. *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije