TV

"Suits" najbolja pravnička serija

"Suits" najbolja pravnička serija
"Suits" najbolja pravnička serija

Pošto se sa svojim prijateljem Barom non-stop svađam u vezi s tim da li je u 2013. godini bolji album "Mechanical Bull" benda "Kings of Leon" ili AM sastava "Artic Monkeys", preporučujem da poslušate oba, pa sami odlučite, iako je meni i dalje "Mechanical Bull" bolji.

 Gitarske dionice, atmosfera i stil pjevanja Entonija Kejleba su jednostavno sjajni. I naravno, ako niste poslušali "Sopotov" album "Sopotnik", obavezno ga poslušajte. "Sopot" je bend kojim cijela Banjaluka treba da se ponosi.

Što se tiče umjetnosti koja se izvodi na daskama koje život znače, preporučio bih predstavu "Celo telo tu me boli", koja je na repertoaru Gradskog pozorišta "Jazavac". Kolja Pejaković, voljeli ga ili ne, opisao je trenutno stanje u društvu i nije štedio nikoga. Prikazao je i one koji misle da se novcem sve može kupiti i intelektualce koji radije krive zlu sreću ili nekog trećeg za svoj neuspjeh, umjesto da se sami bore za svoje mjesto pod suncem, a i roditelje koji su u današnje vrijeme možda previše zaštitnički nastrojeni prema svojoj djeci.

Kad su serije u pitanju, tu mora da proradi moja pravnička strana. Za one koji vole realistične priče, serija "Suits" je, po mom mišljenju, najbolja pravnička serija. Za one koji nisu pravnici, ipak preporučujem "Boston Legal".

Knjigu je jako nezahvalno preporučiti. Kako izdvojiti jednu iz gomile? Zato ću ići linijom manjeg otpora, pa reći da izaberete bilo šta od Dostojevskog, Tolstoja, Andrića, Selimovića i teško ćete pogriješiti.

Film Malika Benđelula "Searcing for Sugar Man" je bez ikakve sumnje najbolji koji sam pogledao u posljednih deset godina i on bi bio moja preporuka.

 

Đorđe Knežević

frontemen benda "Važno obavještenje"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije