Vizuelna umjetnost
 • Neophodan razvoj video-umjetnosti u RS

  Srna - 17.03.2014 15:19

  BANJALUKA - Video-umjetnost u Republici Srpskoj nije dovoljno zastupljena i potreban je prostor da bi se razvijala, a Muzej savremene umjetnosti pokušaće da doprinese njenoj afirmaciji, rekla je danas vršilac dužnosti direktora Muzeja Sarita Vujković.

 • Povratak Štrumpfova pred strip-publiku

  Agencije - 14.03.2014 11:06

  BEOGRAD - Poslije više od četvrt vijeka pauze, družina veselih plavih patuljastih bića - Štrumpfova - vraća se pred strip-publiku zahvaljujući "Čarobnoj knjizi" koja je potpisala ugovor o objavljivanju ovog stripa.

 • Share u funkciji povezivanja

  Nevena Vržina - 11.03.2014 20:25

  Postavka "SHARE Too Much History-More FUTURE", koja okuplja bh. i austrijske umjetnike koji se bave temom sjećanja, prošlosti, ali i sadašnjosti, biće otvorena 14. marta u Umjetničkoj galeriji BiH (UG BiH) u Sarajevu.

 • Opasni momci svijeta umjetnosti

  Savo Drakulić - 09.03.2014 17:42

  Romanse sa maloljetnicama, tuče, sitne krađe pa čak ubistva, sve to može biti pronađeno u biografijama nekih od najslavnijih svjetskih umjetnika.

 • Stefan Lupino: Fotografisanje slavnih nije poenta

  Nevena Vržina - 08.03.2014 08:30

  Umjetnost je u čovjeku, ne vjerujem mnogo u to školovanje, ne možeš preko škole postati umjetnik, možeš dobiti neke druge i nove horizonte, ali umjetničku crtu ili posjeduješ ili ne, ona se ne uči, smatra poznati hrvatski fotograf Stefan Lupino.

  Foto
 • Borjana Mrđa: Radovi su kao zmija kad se presvlači

  Savo Drakulić, Foto: A. Čavić - 08.03.2014 08:25

  Moji savremenici, dakle mlađi umjetnici su bitni, jer smatram da je vrijeme u kojem stvaraš veoma važno. To je donekle okvir i kontekst u kojem radiš i razmišljaš, i kojima se mi, mlađi umjetnici, povezujemo, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Borjana Mrđa, multimedijalna umjetnica i asistent na banjalučkoj Akademiji umjetnosti.

  Foto
 • Bredli šutnuo Homera sa selfija!

  N.N. - 06.03.2014 14:43

  Čuveni selfi koji je Elen Dedženeris, voditeljka dodjele "Oskara", snimila sa zvijezdama, dobio je svoju verziju za "Simpsonove", najpopularniji crtać na svijetu!

  Foto
 • Slika pepelom preminulih ljudi

  N.N. - 05.03.2014 15:46

  Umjetnik Adan Brovns je postao internacionalno poznat kada je u svoja umjetnička djela počeo da ubacuje pepeo preminulih ljudi.

  Foto
            6 

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner