Zanimljivosti

Prijete mu otkazom zbog serijskog ispuštanja vjetrova u kancelariji

Prijete mu otkazom zbog serijskog ispuštanja vjetrova u kancelariji
Prijete mu otkazom zbog serijskog ispuštanja vjetrova u kancelariji

BALTIMOR - Jedan radnik američke službe za socijalnu zaštitu prekoren je zvanično ovog mjeseca zbog "prekomjernog ispuštanja vjetrova" na radnom mjestu.

I ne samo to - njegovi nadređeni su o incidentu napisali izvještaj na čitavih pet stranica na kojima se, između ostalog, na osnovu dojave neimenovanog insajdera, navodi tačna satnica kada je dotični radnik ispuštao neprijatne mirise u zajedničkoj kancelariji u Baltimoru.

U pismu koje je stiglo na njegovu adresu 10. decembra nesrećnom radniku zaprijećeno je otkazom jer "njegovi gasovi stvaraju neprijateljsku radnu sredinu" i ometaju ostale zaposlene.

Prijekor je uslijedio poslije žalbe nekoliko radnika protiv 38-ogodišnjeg kolege.

Prekoreni radnik se brani da je uzrok njegovih vjetrova medicinski, jer je netolerantan na laktozu. Ipak, njegov šef je u izvještaju naveo da "vjeruje da zaposleni ipak može da kontroliše ispuštanje neprijatnih mirisa".

Pomenuti radnik se, inače, nalazi na veoma odgovornoj poziciji i rješava slučajeve socijalnog osiguranja na nivou cijele zemlje. Ipak, zbog njegovih vjetrova nijedan kolega ne želi da sarađuje s njim.

Prije nego što je pismeno prekoren, sa "optuženim" je razgovaralo nekoliko menadžera, a jedan od njih ga je zamolio da sljedeći put ode u toalet. Radnik je odgovorio da nema potrebe, jer u kancelariji redovno uključuje ventilaciju, na šta je menadžer konstatovao da to samo pogoršava situaciju.

Drugi menadžer je pokušao da mu skrene pažnju da povede računa o svojim tjelesnim mirisima, na šta je radnik odgovorio da će početi da uzima lijek koji se može nabaviti bez recepta.

Iako je direktno upozoravan, zaposleni je nastavio sa istim ponašanjem, pa se u izvještaju navodi čak 17 datuma kada je ispuštao vjetrove. Primjera radi, neimenovani insajder je 19. septembra primjetio 9 puštanja neprijatnih mirisa tokom radnog vremena.

"Prijekor je najmanja kazna za ovakve postupke i potrebno je utvrditi da li će zaposleni nastaviti sa nedoličnim ponašanjem", piše na kraju izvještaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije