Pozornica

Šta muškarci (ne) znaju o ženama

Šta muškarci (ne) znaju o ženama
Šta muškarci (ne) znaju o ženama

Predstava "Muški za ženske" izvedena je u ponedjeljak naveče na sceni Sarajevskog ratnog teatra - SARTR u Sarajevu.

Ovu interaktivnu predstavu pet muškaraca-glumaca kreira zajedno sa posjetiocima u sali, a u publici su mogle biti samo žene. Ono što su glumci Vili Matula, Benjamin Bajramović, Nikša Butljer, Dean Krivačić i Boris Ler pokušali izvesti ženama u sali, bila je sve samo ne klasična pozorišna predstava. Glumci nisu uspjeli ostvariti "zajedništvo" sa ženama u sali, iako je ova predstava dio trilogije "O zajedništvu". Ono što se dešavalo na sceni najviše je ličilo na kolektivnu psihološku seansu na kojoj je pet muškaraca pokušavalo da pronađe način da uspostavi komunikaciju sa ženama. Međutim, to je bilo prilično teško jer pristune žene nisu znale o čemu bi to željele govoriti i šta bi htjele pitati petoricu muškaraca. Na upit glumaca o čemu žele da razgovaraju i šta žele da oni rade na sceni, iz publike su se začuli povici da mogu izvesti striptiz, te da je ovo odlična prilika za djevojačko veče.

Iz svega onoga što se poslije dešavalo u sali stiče se zaključak da je većina žena koja je došla vidjeti predstavu očekivala da im pet muškaraca-glumaca na sceni otkriju neke muške tajne, ali ništa od toga nisu dobile.

Onda je hrvatski glumac Nikša Butljer otišao iza scene i obukao frotirni ogrtač i počeo da popravlja frizure ženama u sali, u međuvremenu je Vili Matula pokušavao da uspostavi komunikciju sa ženama, tražeći od njih da mu kažu šta žele od glumaca. Većina žena u sali naveče optužila je pet mušaraca-glumaca da im nisu dali ono što su očekivale i da nisu dobile neko njihovo mišljenje o ženskoj populaciji.

Nizala se optužba za optužbom, nakon čega je glumac Vili Matula rekao da mu je ovo bila najteža predstava u životu, te da se osjećao kao "riba na gradeli".

"Zar je sve što smo večeras uradili zaista bio stereotip. Šta ste vi očekivale od nas. Zašto ne kažete? Šta ste očekivale? Nikada nisam gledao u više prekrasnih lica na jednom mjestu, a osjećao se ovako loše kao što se sad osjećam. Vi niste željele komunicirati ni o jednoj temi do kraja i sad nas optužujete da vam nismo ponudili dobru predstavu. Vi ste je kreirali takvom", kazao je Matula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije