Pozornica

Zla žena najbolja

Zla žena najbolja
Zla žena najbolja

TREBINJE - Predstava "Zla žena" u izvođenju amaterskog pozorišta iz Kule, rađena po tekstu Jovana Sterije Popovića, pobjednik je ovogodišnje šestodnevne manifestacije "Festival festivala" održane u Trebinju.

Za najboljeg glumca proglašen je Željko Milošević iz gradskog trebinjskog pozorišta, za ulogu ludaka u predstavi "Slučajna smrt jednog anarhiste".

Zlatna maska za najbolju žensku ulogu pripala je Kseniji Vukorep za ulogu Sultane u predstavi "Zla žena", dok je za najboljeg režisera proglašen Dimitrije Jovanović za predstavu "Slučajna smrt jednog anarhiste".

"Smatram da je glavnu nagradu i ove godine osvojio festival u Trebinju, jer je pokazao da je ozbiljna manifestacija i da ima pozorišnu publiku. Zbog toga mislim da je vrijeme da se još više uradi na ovoj manifestaciji", rekao je režiser Jovanović.

On je izrazio očekivanje da će sljedećih godina na Festivalu učestvovati i predstave iz drugih država u regionu.

Najbolji glumac festivala Željko Milošević ističe da mu ovo priznanje mnogo znači, ali da mu je važnije da predstava "živi".

"Ja uvijek više volim da se predstava igra, a ako nagrada dođe, to je još bolje. Bio bih neiskren kada bih rekao da nije zadovoljstvo dobiti nagradu, pogotovo na manifestaciji na kojoj učestvuju pozorišta iz tri države", rekao je Milošević.

Na ovogodišnjem "Festivalu festivala", najvećoj smotri amterskih pozorišta, učestvovalo je šest pozorišta iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije