TV

Ponovo plovi "Bela lađa"

Ponovo plovi  "Bela lađa"
Ponovo plovi "Bela lađa"

U šestu sezonu junaci poznate srbijanske serije "Bela lađa" ulaze sa veoma različitih pozicija.

Gledaoce u narednih deset nedjelja očekuje plovidba uzburkanom svakodnevicom, satirična slika sadašnjeg vremena kao i lica i naličja ljudi i politike sa naših prostora.

"Upravo to je uglavnom u proteklih pet sezona i vezivalo publiku za ovu seriju", ocijenio je reditelj serije Mihailo Vukobratović.

Teško je procijeniti hoće li nove epizode serije autora Siniše Pavića, koje su u nedjelju naveče počele sa emitovanjem na RTS, a koja je od početka bila kritičar političkih zbivanja, postati dobar uvod u predstojeće izbore.

Uoči početka snimanja umro Petar Kralj, a jedan glumac otišao iz serije

"Serija će biti dobar uvod za one koji to hoće da pročitaju na pravi način, takvi će moći da imaju i kritički stav i prema seriji i prema izborima, ali to je opet individualno. Ono što mi u stvari radimo je igra, formiranje jednog umetničkog dela, koje ne zavisi mnogo ni od jednog pojedinca, već od tima, grupe ljudi", istakao je Vukobratović.

Novi junak u seriji je Baćko Bojić, kojeg igra Branimir Brstina, fantastični glumac koji je u ekipu ušao nedavno.

"Uoči početka smo imali zaista dva vrlo teška udarca. Jedan udarac je bio smrt Petra Kralja, a drugi odlazak jednog glumca iz naše serije. To su stvari koje smo RTS, 'Košutnjak film' i mi svi zajedno izdržali na nogama i pokušali da pokažamo najbolje šta možemo, jer to je priča koja ipak nije toliko zavisna od pojedinca", zaključio je Vukobratović. (RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije