Hrana i piće

"Moet&Chandon" šampanjci za ljeto osvježeni voćem

"Moet&Chandon" šampanjci za ljeto osvježeni voćem
"Moet&Chandon" šampanjci za ljeto osvježeni voćem

BANJALUKA - Ljetni koncept šampanjca iz najpoznatije šampanjske kuće "Moet&Chandon", čiji je distributer za teritoriju BiH "Frutela Group", prezentovan je brojnim gostima u restoranu Poslovnog centra "Integra" u Banjaluci.

Amin Ghanem, ambasador brenda "Moet&Chandon", predstavio je različite stilove četiri šampanjca, i to Brut Imperial šampanjcem, Brut Imperial Rose, Grand Vintage 2004 i Nectar Imperial Rose.

"Izuzetno sam srećan i počastvovan što sam prvi put pozvan u BiH, kako bi vama i vašim sunarodnicima predstavio ovaj magični šampanjac", istakao je Ghanem.

Govoreći o serviranju, naglašava da je šampanjac Ice Imperial najbolje služiti kad je temperatura između osam i 10 stepeni, sa tri kocke leda, a mogu se dodati jagode, menta, limun.

"Sve su to novi načini konzumacije i to je upravo ono što nam nudi 'Moet', momente uživanja. Ice Imperial ne bi trebalo služiti i piti bez leda, jer tako nećete okusiti svu aromu koju posjeduje ovaj šampanjac, ali nećete osjetiti ni moć hrane koja je poslužena uz njega. Možete ga koristiti na bazenu, pikniku, uz voće, egzotično voće, ali i deserte", savjetuje Ghanem.

Dodaje da je Imperial Brut toliko univerzalna mješavina da ide uz bijelo meso, voće i svu laganiju hranu. Uz deserte se piju šampanjci poput Nectar Imperial i Nectar Imperial Rose, koji su slatka vina. "Nectar" linija, pored deserta, može se koristiti uz neku začinjenu hranu.

"Imamo i 'Vintage' liniju, koja zapravo predstavlja konstantnost našeg brenda. Vintage vino je gastronomsko vino, jako vino koje možete kombinovati uz skoro svako jelo", savjetuje Ghanem.

Kuća "Moet" naporno radi i omogućava brojne inovacije.

"Bili smo prvi kada je riječ o mnogim procesima obrade, kao što je način praćenja i nadzora fermentacije. Dakle, pioniri smo u mnogo čemu, inovacije i vizionarstvo su u našem DNK, zbog čega svake tri-četiri godine morate da očekujete nešto novo od nas", navodi Ghanem.

"Moet&Chandon" je nastao 1743. i od tada pa do danas se etablirao kao najpoznatiji šampanjac na svijetu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije