Hrana i piće

TROPIC obilježio Svjetski dan hrane: Odabran najbolji ajvar

TROPIC obilježio Svjetski dan hrane: Odabran najbolji ajvar
TROPIC obilježio Svjetski dan hrane: Odabran najbolji ajvar

BANJALUKA - Domaći trgovački lanac Tropic je povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, u nedelju, 16. oktobra organizovao brojne promocije, degustacije i prigodan zabavni program u svojim Tropic centrima u Banjaluci, Brodu, Trebinju i Istočnom Sarajevu. Ovom prilikom odabran je i najbolji ajvar Tropic Ajvarijade koja je trajala od 1. do 14. oktobra.

Svjetski dan hrane koji se obilježava 16. oktobra najveći domaći trgovački lanac Tropic obilježio je sa svojim vjernim kupcima u Tropic Centrima u Banjaluci, Brodu, Istočnom Sarajevu i Trebinju. Organizovane su degustacije proizvoda iz Tropic kuhinje, ali su predstavljeni i pekarski proizvodi domaćih, lokalnih pekara. Svjetski dan hrane bio je i dobar povod za veliko finale već tradicionalne manifestacije Tropic Ajvarijada. Građani su od 1. do 14. oktobra u Tropic i mojMarket trgovine donosili teglice ajvara koje su pripremali u svojim domovima. Komisija je od velikog broja pristiglih ajvara odabrala one najbolje koji su ušli u finalnu trku za pobjednički ajvar. Četveročlani žiri, koji je u Tropic Centru Banja Luka predvodio poznati banjalučki kuvar, prof. Predrag Tošić, izabrao je banjalučki šampionski ajvar.

„Nije bilo ni malo lako izabrati najbolji ajvar. Tokom izbora vodilo se računa o ukusu, boji, mirisu i strukturi. Drago mi je da se ove godine odazvao veliki broj naših sugrađanki i sugrađana i da je ova manifestacija koju Tropic organizuje poprimila srazmjere jednog ozbiljnog takmičenja“, rekao je predsjednik žirija, prof. Tošić.

Tropic je obezbijedio vrijedne nagrade za tri najbolja ajvara u Banjaluci, Brodu, Istočnom Sarajevu i Trebinju, a pored toga, nagrađene su i tri najkreativnije dekorisane teglice koje su ostavile najbolji utisak na članove žirija. Pomoć u odabiru najboljeg ajvara, žiriju su pružili brojni kupci koji su sa uživanjem degustirali i raznovrsna svježa i mirisna peciva.

Obilježavanjem Svjetskog dana hrane Tropic je zajedno sa lokalnim proizvođačima, želio ukazati na značaj domaće proizvodnje, a kroz manifestaciju Ajvarijada i podržati tradicionalnu pripremu ajvara kao običaj koji se njeguje u mnogim domaćinstvima i u kojima učestvuje cijela porodica.               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije