Hrana i piće

Trikovi za savršenu supu

Trikovi za savršenu supu
Trikovi za savršenu supu

Supa se jede uvijek, bez obzira na godišnja doba ili priliku, a uz nekoliko savjeta zaljubljenika u kuhinju i kuhanje od sada će biti još ukusnija.

Temeljac

Uvijek ga je dobro imati pri ruci jer će poboljšati okus bilo kojeg jela, a i možete ga dodati u razne supe, poput kremastih ili povrćnih.

Bon Apetitt ima mali trik za finiji temeljac, a to su prepržena pileća krilca. Osim što imaju dobar omjer kože i mesa, ako ih prethodno samo kratko prepržite, temeljac će biti još bolji.

Sol i začini

Budući da prilikom kuhanja raznih supa ne dodajete uvijek sve sastojke odjednom, nemojte zaboraviti dodati još mrvicu soli ili začina svaki put kad u lonac ubacite novu namirnicu. To je garancija da će okus biti najbolji što može, a u tim trenucima i probajte malo supe da budete sigurni u količinu.

Pirjajte povrće

Prije nego što ga stavite u supu možete kratko pirjati povrće prema francuskoj tehnici a l’étouffée. Ovo je idealno za karfiol, ali i celer ili neko drugo korjenasto povrće. Samo ga stavite kratko u poklopljenu posudu na laganu vatru i neka otpusti sokove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije