Jet set

Ljubav iz dječačkih dana

Ljubav iz dječačkih dana
Ljubav iz dječačkih dana

Pored fudbala, velika ljubav zvijezde Real Madrida Kristijana Ronalda su i luksuzni četvorotočkaši.

Koliki je Portugalac zaljubljenik u automobile govori i podatak da u svom voznom parku ima čak 19 vozila, među kojima najveću pažnju privlači bugati vejron, vrijedan 1,7 miliona dolara.

"Oprezan sam vozač, ali volim da dodam gas, to mi je prava adrenalinska injekcija", rekao je jednom prilikom Ronaldo.

As na dvije noge, na čiji pogon ide napad kluba i koji ima najviše titula evropskih šampiona, obožava vozila na četiri točka, a ta ljubav traje od dječačkih dana. Golgeter s Madeire, koji je preko industrijskog Mančestera stigao bliže kući u idiličnu kastiljansku prijestonicu, je dijete svog vremena i kao i milioni njegovih vršnjaka sa svih meridijana i paralela sanjao je o jurnjavi automobilima kakve je, recimo, vozio Džjmes Bond. Razlika je samo u činjenici što neki, zahvaljujući talentu ili sreći, ostvare svoje mladalačke snove. Ronaldo je u užem elitnom krugu onih koji su načinili odlučujući korak između maštanja i stvarnosti, još u eri kada je dječak s ostrva došao u korak s velikim svijetom, preselivši se u romantični Lisabon, staru prijestonicu nekadašnje kolonijalne velesile, u kojoj je sa 17 godina obukao dres Sportinga. Tada je kupio svoj prvi automobil.

"Otišao sam da živim sam i kupio sam prvi automobil. Riječ je o mercedesu 220 CDI, koji još  imam na Madeiri", kaže Ronaldo.

U toj priči o ljubavi od malih nogu prema automobilima, drugi tvrde nešto drugačije činjenice od onih koje on iznosi. Naime, na internetu je neko nudio vozilo seat ibiza sive boje uz tvrdnju da je to bio prvi automobil koji je vozio Ronaldo. To je, međutim, sve dio istorije. Sadašnjost je ono što Ronaldo ima u garažama svoje vile u La Finci. Neki kažu da tu ima 19, a neki "samo" 16 automobila, čija je ukupna vrijednost procijenjena na nekih 4,9 miliona dolara. To i nije tako veliki izdatak s obzirom na Ronaldova primanja, što od Reala što od sponzora.

Ronaldo, inače, živi u madridskoj vili od 950 metara kvadratnih s bazenom po cijeni od 10.000 evra mjesečno. To je elitna i dobro čuvana četvrt u zapadnom dijelu Madrida. La Finca je u Madridu nazvana i "zlatnim kavezom", strogo je čuvana i ograđena, a u nju mogu da uđu samo stanari. Drugi ne mogu ni da priđu bez posebnog odobrenja. Tamo žive brojni španski bogataši, uključujući i većinu igrača Reala. Cijene iznajmljivanja u La Finci kreću se od 3.900 evra na mjesec za stan do 20.000 evra za vilu.

Sve je to dio glamura koji prati bogatog golgetera, čovjeka koji je već i te kako zarađivao transferom u Mančester junajted. Dolaskom na "Old Traford" rasla je i zarada, a kolekcija automobila je bila sve bogatija. Kupovao je porše 911 karera, bentli, audi, BMW M6...

Automobil je dio njegovog imidža, bilo da izlazi s treninga ili iz nekog lokala, eto fotografije s automobilom. Tabloidi idu tako daleko da tvrde kako ova zvijezda ima ni manje ni više nego autobus na spratove, kako bi se u njemu mogli igrati njegovi mali rođaci. Činjenice kažu da je 2008. godine kupio ferari 599 GTB fiorano, projektil koji ide 300 km/h. To druženje je loše završilo 8. januara 2009, kada je Ronaldo imao nesreću i uništio vozilo. Srećom, on je bio nepovrijeđen, a prošao je i na policijskom alko-testu. Automobil je poslije kupio neki biznismen iz Brage, koji je s njim opet imao nesreću.

Prelazak u Englesku značio je i promjenu strane vožnje. Ronado je pritom i prodao nešto iz voznog parka poput bentlija i jednog od mercedesa. Inače, u Mančesteru je svojevremeno snimao spot u kojem se na 100 metara trka bugati vejronom, koji juri nešto više od 400 km/h. Ronaldo je nakon toga kupio i automobil bugati, a zatim i aston martin DB9. Nedavno je u Madridu izabrao audi S8 s 520 konjskih snaga, koji vrijedi oko 138.000 evra. Audi je jedan od glavnih sponzora Reala.

Mesijeva garaža

I Lionel Mesi voli automobile. Jedan od najplaćenijih sportista svijeta tako sebi može bez problema da priušti vozni park od sedam automobila. Skupocjenih automobila.

Najčešće se vozi u srebrnom ferari spajderu, a osim ovog auta u garaži mu još stoje narandžasti dodž čardžer SRT8, crni maserati, tamnoplavi leksus, bijeli audi Q7, ševrolet malibu i jedan čeri, koji je u njegovom vlasništvu od 2010. godine, kada je Argentinac za 1,5 miliona dolara postao ambasador ovog brenda.

Osim automobila, Mesi posjeduje i bolid Formule 1, koji je na poklon dobio od svog sponzora "Adidasa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije