Ljepota

4 jednostavna trika da šminkom podignete kapke

4 jednostavna trika da šminkom podignete kapke
Foto: Pexels/Ilustracija | 4 jednostavna trika da šminkom podignete kapke

Kako da vaše oči izgledaju mlađe, svježije i odmornije uz pomoć šminke?

 

Umoran pogled, spušteni kapci i podočnjaci nešto je sa čime se suočava svaka žena, bez obzira na godine.

Za to postoje razni tretmani, međutim, i bez ovih metoda možemo prividno podići kapke.

Make-up stručnjaci savjetuju nekoliko metoda podizanja kapaka šminkerskim trikovima, pa ih i sami isprobajte kod kuće.

Istaknite i oblikujte obrve

Dobro oblikovane obrve mogu učiniti čuda kada je u pitanju umoran pogled. One uokviruju čitavo lice i stvaraju podignut izgled. Ako su vam obrve kraće nego što bi trebalo, produžite ih prema spolja umjesto da ih previše oblikujete ka dole kako biste izbjegli da oči izgledaju spušteno. Pratite prirodan luk obrva - postavite olovku od bočne strane nosa i najbolje krenite s iscrtavanjem donje linije. Ne pretjerujte u stvaranju punijih obrva i trudite se da gornja linija bude što suptilnija. Češljanje na kraju je obavezno kako biste izbjegli oštre linije i dobili prirodniji look.

Baza za sjenke za oči

Nalaženje prave podloge za sjenku za oči ključno je za vizuelno podizanje kapaka. Bilo da birate prajmer ili korektor, formula ne smije da isušuje kožu i naglašava fine linije, već treba da neutrališe boju kapaka i istakne senku za oči. Jednostavno, nanesite podlogu i fiksirajte je neutralnom sjenkom kako biste stvorili idealne uslove za šminku. Birajte kremaste formule, jer su one dugotrajnije i ne uvlače se u bore.

Konturišite oči

Korektor, bronzer i maskara - uz ova tri proizvoda u neseseru, svako može da podigne kapke. Prvo, nanesite korektor ispod lukova obrva, a zatim na spoljašnjem uglu oka. To su prirodno osjenčena mjesta, pa skrivanje i neutralizacija bilo kakvog tamnog područja stvara podignut izgled. Uzimanjem koralnog/braon bronzera (ili senke) za konturisanje, pratite pregib oka i blendajte ga prema spolja za izblendan efekat "s krilima". Ovo dodaje širinu vašem pogledu. Look finiširajte maskarom kako biste podigli trepavice i stvorili budan, mladolik izgled.

Koristite hajlajter

Hajlajter ne služi samo da istakne jagodice, već je i jedan od najboljih sredstava za podizanje očiju. Nanesite malo svjetlucave senke ili hajlajtera na unutrašnji ugao vaših očiju i ispod lukova obrva. Ovo će odmah učiniti da vaše oči izgledaju šire, a obrve podignutije. Ako želite da odete korak dalje, istaknite središte očiju metalik sjenkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije