Ljepota

4 savjeta kako produžiti glatkoću kože nakon brijanja

4 savjeta kako produžiti glatkoću kože nakon brijanja
4 savjeta kako produžiti glatkoću kože nakon brijanja

Svi znamo koliko brijanje može biti dosadno, nekako se čini kao da se u trenutku vraćaju nazad taman kada ste ih ukolonili.

Za većinu je to borba na dnevnom nivou i većina žena bi voljela kada to ne bi morala raditi svakoga dana. Vjerovali ili ne, postoje ipak načini na koje možete produžiti glatkoću kože nakon brijanja.

Piling

Prije nego što uzmete britvicu u ruke, iskoristite vaš omiljeni piling za tijelo. Piling otklanja mrtve stanice kože, ali i takođe dlačice koje su se slijepile za kožu podiže i na taj način omogućava lakše brijanje i smanjuje mogućnost od urastanja, piše Ženstvena.

Koristite dobar brijač

Kada je riječ o izboru brijača, koristite onaj koji je najbolji za vaš tip kože. Na primjer, ako imate suhu kožu, birajte brijače koji imaju hidratantnu traku iznad žileta. Detaljno brijanje je važno, jer što je brijač bliži koži, vaša koža će biti glatka duže vremena. Takođe, birajte brijače s više žileta.

Počnite odozdo

Počnite brijanje od skočnih zglobova skroz do gore, u suprotnom smjeru rasta dlačica. Ovo je još jedna taktika koja će vam pružiti detaljno brijanje i kupiti dodatno vrijeme prije nego što se nove pojave.

Koristite hidratantni losion nakon brijanja

Kada izađete iz tuša, nanesite losion dok vam je koža još pomalo vlažna. To će održati vašu kožu glatkom, a vaš dlačice mekšim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije