Ljepota

5 grešaka zbog kojih izgledamo niže nego što želimo (FOTO)

5 grešaka zbog kojih izgledamo niže nego što želimo (FOTO)
5 grešaka zbog kojih izgledamo niže nego što želimo (FOTO)

Odjeća, obuća, modni dodaci i frizura mogu biti ženski saveznici koji će nam pomoći da izgledamo privlačnije, ali mogu poslati i sasvim suprotnu poruku. Na primjerima holivudskih zvijezda pobrojali smo pet klasičnih grešaka zbog kojih će svaka žena izgledati niže.

  1. Cipele s visokom potpeticom izdužiće svaku figuru, ali moguće je obući štikle, a istovremeno kreirati efekat nezgrapnosti. Ženskoj nozi najviše će laskati štikla u boji kože, a svakako bi trebalo izbjegavati modele s kopčanjem na gležnju koje vizuelno sijeku figuru. Isti efekat imaće i papuče čiji prednji kaiš dopire do gležnja.
  2. Ako preferirate dugu suknju, birajte modele do poda ili one mrvicu više u kojima se možete kretati. Midi modeli ili oni do gležnja naglasiće nedostatak visine, a pogotovo ako uz njih birate cipele niskih potpetica. Uostalom, odaberite mini haljine i samopouzdano naglasite svoje ženstvene adute.
  3. Ako želite da skrenete pažnju sa svoje visine, najbolje bi bilo da navedete osobe da vas gledaju u gornji dio tijela. Jarki ruž na usnama ili zavodljiv dekolte pomoći će vam u tom naumu. Nasuprot tome, izbjegavajte naglašene detalje u donjem dijelu, kao što je nošenje remena istaknute kopče, ili držanje predimenzionirane torbe.
  4. Da bi produžili figuru potrebno je vizuelno kreirati okomitu liniju sa što je moguće manje prekida. Punđa ili kratka kosa ističe vrat i produžava cijelu figuru. Duga raspuštena kosa imaće suprotni učinak, pa je bolje izbjegavati ovaj tip frizure.
  5. Dobar kroj pantalona produžiće nogu do plafona. Ako preferirate široke krojeve, birajte one u obliku trapeza koje padaju do poda. U kombinaciji s vrtoglavim platformama ili štiklama podariće vam duge noge. Izbjegavajte široke  pantalone do gležnja, koje će vizuelno skratiti čak i manekensku figuru.

(N.N/zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije