Ljepota

6 savjeta za idealan poslovni izgled (FOTO)

6 savjeta za idealan poslovni izgled (FOTO)
6 savjeta za idealan poslovni izgled (FOTO)

Istina je da je u današnje vrijeme poslovni dres-kod opušteniji nego ikad, međutim, kultura lijepog oblačenja i dalje se isplati - šefovi će vas smatrati ozbiljnijima, a na poslovne partnere ćete ostaviti dobar utisak.

Kako bismo zauvijek naučili šta je dobar poslovni izgled, donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete se adekvatno obući, ali i dalje biti moderna žena!

1. Elegancija je uvijek poželjna: Klasično odijelo se može nositi u svim sezonama i na svim poslovima. Ukoliko ga uklopite sa ženstvenom i elegantnom košuljom i lijepom obućom, uradili ste pravu stvar.

2. Cipele na koje možete da računate: Svaka žena treba da ima dva para elegantnih cipela za posao. Izbjegavajte ležernu obuću koju nosite u slobodno vrijeme (patike, naravno, ne dolaze u obzir) i izaberite onu koja će vam prije svega biti udobna i koja će se uklopiti uz garderobu koju nosite na posao.

3. Haljina za sve prilike: Svaka žena bi trebalo da ima najmanje jednu jednostavnu haljinu koju lako može da iz dnevnog pretvori u noćni komad! Dok ste u kancelariji, preko nje obucite sako, a skinite ga kad nakon radnog vremena krenete na piće s prijateljima i stavite ogrlicu.

4. Kosa uvek mora biti čista: Bez obzira na to da li imate kratku, dugu, ravnu ili kovrdžavu frizuru, nikad ne dozvolite da na posao dođete s masnom i neurednom kosom. To je pravilo kog se uvijek treba pridržavati.

5. Jaku šminku ostavite za veče: Obožavate dramatično našminkane uči i tamnoljubičasti karmin? To je sasvim u redu, ali takvu šminku ostavite za veče i za druženje van kancelarije.

6. Minimalistički nakit je najbolji: Nakit koji šljašti nije dobar izbor za poslovnu ženu. Ako ipak volite malo veće komade, uvijek ih kombinujte s jednostavnim, čistim autfitom i tako postignite kontrast i ravnotežu. U svakom slučaju, neupadljiv nakit koji nosite otkriva da ste elegantni i da imate stila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije