Ljepota

Bojana Gojković: Boho talasi trend u kosi

Bojana Gojković: Boho talasi trend u kosi
Bojana Gojković: Boho talasi trend u kosi

Proljećnu sezonu po pravilu uvijek obilježe nešto raskošnije frizure, koje naginju boho estetici s obiljem talasa u kosi, pletenica i neobaveznih punđica koje ukrašavamo raznim detaljima za kosu i cvjetnim ukrasima.

Ako je lijepa i njegovana, duga kosa može uvijek da se nosi i u svakoj prilici. Važno je naglasiti da kosa ne smije da bude predugačka jer onda gubi formu, kao i da boja treba da bude savršena kako bi joj se udahnuo život i kako bi izgledala što raskošnije. Ombre i preveliki kontrasti vise nisu u modi.

Ovog proljeća vraćamo se jednoličnoj boji s laganim sjenčenjem kroz cijelu kosu, ne samo na vrhovima i toplijim nijansama.

Nose se boho talasi, lagano prelomljeni kako bi se dobio utisak lepršavosti i kako bi kosa imala teksturu, frizura koju će rado nositi djevojke s dugom i poludugom kosom. Praktična je za dnevnu varijantu kad kosa ne bi trebalo da smeta licu, a uz neku šnalu, mašnu ili maramu može da izgleda vrlo glamurozno i jednostavno. Takođe, kosa se ne ravna, ali ako je potrebno može da se različitim proizvodima postigne jedan zaglađen i sjajan efekat.

Bob frizura je ove godine promijenila teksturu te je veoma važno da ima volumen. Popularne su tri varijante bob frizure, kosa koja je osušena prirodno - bez sušenja, ali s dodatkom pjene pa izgleda pomalo rokerski i neuredno, zatim jako isfenirana prema unutra s naglašenim volumenom kako bi izgledala što veće te treća varijanta, koju je teže izvesti u kućnoj varijanti, a karakteriše je jako isfenirana razbarušena kosa koja izgleda kao da ste stajali ispred ventilatora.

Proljeće nas dočekuje sa svim mogućim varijacijama pletenja kose, od onih klasičnih pletenica do atipičnih frizura.

Uz pletenicu će divno pristajati ukrasi u kosi pa možete oplemeniti frizuru ukrasnim cvijećem ili ponekom ukrasnom šnalom.

Za samu njegu kose treba pažljivo odabrati šampon i masku, a kad perete kosu nemojte prati vrućom vodom, već nek je mlaka, da ne biste dodatno isušili tjeme kose a i samu kosu. Nakon šamponiranja nanesite masku i isperite kosu hladnom vodom da bi bila sjajna, a u masku možete dodati malo ricinusovog ili bademovog ulja zbog rasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije