Ljepota

Cvjetni dezeni i čipka za ljeto

Cvjetni dezeni i čipka za ljeto
Cvjetni dezeni i čipka za ljeto

Ovo leto poigrajte se cvetnim dezenima, čipkom, pastelnim bojama i asimetričnim krojevima. Gotovo svi svetski dizajneri ove sezone upotrebili su cvetne dezene na materijalima i time kolekcije učinili raznobojnim i romantičnim.

Čipka je takođe često korištena, a zbog specifične lakoće samog materijala idealna je za ovaj godišnji period. U letnjem periodu izbegavajte sintetiku te birajte prirodne materijale u kojima koža može da diše: pamuk, svilu i viskozu.

Haljine i suknje od čipke odišu elegancijom i ženstvenošću, a definitivno su komad garderobe koji svaka žena treba posedovati u ormaru, dok za sve romantične devojke preporučujem da uz takvu haljinu odaberu cvetni rajf kao modni detalj.

Crop topovi i dalje su nezaobilazan trend, a najbolje ih je kombinovati na suknje ili šortseve dubokog struka. Cvetni dezeni na pencil suknjama u kombinaciji sa jednobojnim crop topom idelna su kombinacija za večernji izlazak, dok za dnevnu varijantu preporučujem da odaberete iscepani teksas šorts dubokog struka i majicu sa zanimljivim natpisom. Sa bojama se poigrajte, zaboravite na tamne nijanse i odaberite nešto iz palate pastelnih boja.  Što se tiče krojeva, budite smele i odlučite se za asimetrične, nejednako sečene modne komade.

Kupaći kostimi su ovo leto takođe neobičnih krojeva i jarkih boja zato zaboravite na klasične modele i ove sezone usudite se biti smeli i drugačiji.

Trend visokog struka na suknjama i šortsevima preneo se i na kupaće kostime. Ovaki modeli osim što su moderni, idealni su i za devojke koje žele prekriti sitne nedostatke na svome telu.

Jednodelni i kostimi sa prorezima neobični su i efektni, a možete se odlučiti za model u nepogrešivoj crnoj ili beloj boji, jer ćete zanimljivim krojem i te kako biti primećene.

Za sve devojke koje žele biti u trendu, ali im je ipak presudna udobnost, preporučujem sportske modele. Iako su dostupni u svim sportskim radnjama, ove godine su se i dizajneri potrudili da neke od svojih modela prilagode svima koji se aktivno bave sportom.

Jelena Savić, modni dizajner

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije