Ljepota

"Istok Couture" na najvažnijoj modnoj sceni

"Istok Couture" na najvažnijoj modnoj sceni
"Istok Couture" na najvažnijoj modnoj sceni

SARAJEVO - Istok Bratić, domaći dizajner visoke mode, pozvan je da izlaganjem svoje kolekcije učestvuje na ovogodišnjem septembarskom izdanju prestižne Njujorške sedmice mode (New York Fashion Week).

Predstavljanjem kolekcije za sezonu proljeće/ljeto svog brenda "Istok Couture" na jednoj od najvažnijih modnih scena na svijetu, Bratić će biti prvi modni dizajner iz BiH čiji je rad prepoznat na tako značajnom nivou.

"Pozvan sam  na New York Fashion Week i  to  za mene  predstavlja  krunu dosadašnjeg rada, ali i veliku čast i obavezu, jer koliko ja znam, jedini  sam dizajner sa Balkana koji je bio pozvan na jedan od najprestižnijih modnih događaja u svijetu", rekao je Bratić za "Nezavisne novine".

On ističe da je iznenađenje toliko veće jer  su prepoznali njegov rad i odmah ga uvrstili u grupu dizajnera visoke mode, što je svakako veliko zadovoljstvo. Njujorška revija modela "Istok Couture" trebalo bi da bude održana 14. septembra u "New York Plaza Hotelu". S obzirom na to da putovanje u Njujork košta mnogo, Bratić se nada da će do tada da nađe sponzore.

"Da, nažalost, novac nikad nije bio olakšavajući faktor za dizajnere sa ovih prostora. Naravno da sam moram finansirati put, ali se nadam da ću do tada  imati neke sponzore koji će mi pomoći u realizaciji ovog projekta jer ću u Njujorku predstavljati i sebe, ali i biti ambasador svoje zemlje", navodi Bratić. On trenutno radi na novoj kolekciji visoke mode pod nazivom "Regine".

"Kolekcija je inspirisana Španijom, u mom stvaranju najveća inspiracija je Yves Saint Laurent, tj. francuska visoka moda, te je on određeni kamen temeljac u mom dosadašnjem radu", kaže Bratić i ističe da je pozvan i na modnu reviju koja će krajem mjeseca biti održana u Dubrovniku.

"Nažalost, osim sedmice mode u Sarajevu, dizajneri ne mogu da se predstave negdje drugo, iako  bih volio da i banjalučka  publika i centri u Republici Srpskoj imaju priliku da pogledaju moje kolekcije, jer sam prije imao revije u  prekrasnom ambijentu Banskog dvora pa možda bismo opet mogli  da ih organiziramo", završava Bratić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije