Ljepota

Izbjegnite make up klopke

Izbjegnite make up klopke
Izbjegnite make up klopke

Iako vizažisti neprestano upozoravaju da je manje više, nekim ženama ta informacija nikako da dopre do mozga. Svjedoci smo i modnih i make up promašaja velikih zvijezda, pa ponekad i ne čudi što kobne greške prave obične smrtnice.

Pri šminkanju postoje određena pravila kojih se svakako morate pridržavati ako želite postići nepogrešiv izgled.

Naučite kako izbjeći opasnosti pri sređivanju i definitivno ćete se moći prikazati u najboljem svjetlu u svakoj prilici.

Puder: Jedna od najčešćih grešaka prilikom nanošenja pudera je ta što ga žene većinom nanose samo na lice.

Upravo zbog tog razloga morate paziti da se boja vrata i lica slažu, pa puder nanesite i na vrat kako biste osigurali da sve bude ujednačeno.

I odabir pogrešne nijanse pudera još je jedna greška koja se uporno ponavlja. Zimi bi bilo dobro koristiti svjetliju nijansu, ljeti koristite nešto tamniju, a u sezonama između iskombinujte te dvije nijanse kako biste dobili onu koja najviše odgovara tonusu vaše kože.

Prilikom kupovine pudera testirajte nijansu na bradi ili čelu, kako biste bili sigurni da puder nije vidljiv nakon što ga nanesete na kožu.

Zapamtite da je svrha pudera da izjednači tonus lica, a ne da ga prekrije poput maske.

Ako se puder na vašem licu previše vidi, znači da niste odabrali onaj koji odgovara vašem tipu kože.

Parfem: Svi žele mirisati lijepo, ali previše parfema i miješanje različitih mirisa može prouzrokovati nastajanje neprijatnog mirisa koji može biti iritantan za ljude koji vas okružuju.

Jedna od grešaka koje žene ponavljaju prilikom nanošenja parfema jest da koriste nekoliko njih odjednom. Riješite se te navike.

Ako želite da učinak vašeg parfema traje duže, koristite dodatne proizvode iz iste linije kao što je vaš parfem, poput gela za tuširanje i losiona za tijelo.

Sjenila: Make-up definiše, pojačava i ističe one dijelove lica koje ste njime naglasili.

Mnogi stilovi i tehnike nanošenje šminke na oči ženama omogućavaju da naglase tačne detalje, ali sve zavisi od oblika očiju.

Naučite kako našminkati oči zavisno od njihovog oblika kako biste, bez obzira na priliku, u svakom trenutku izgledali savršeno.

Piling: On služi da bi sa kože uklonili suvišne, mrtve stanice i preostale tragove šminke koji vašu kožu čine izmorenom i beživotnom.

Jednom sedmično njime očistite kožu lica, a nakon toga nanesite hidratantnu kremu da biste poboljšali regeneraciju kože i učinili je mekanom i glatkom.

Sve ove savjete lako je primijeniti, pa nemojte dozvoliti da ponavljate stare greške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije