Ljepota

Jutarnja navika od pet sekundi da uvijek budete fit

Jutarnja navika od pet sekundi da uvijek budete fit
Jutarnja navika od pet sekundi da uvijek budete fit

Ako ste od onih koji se teško odlučuju na dijete, na vježbanje još teže, a želite uvijek da imate vitku figuru i savršene proporcije, trebalo bi da praktikujete mali ritual od pet sekundi svakog jutra.

Naime, naučnici su došli do zaključka da jutarnje mjerenje utiče na količinu hrane i vrstu hrane koju ćete tokom dana unijeti!

Riječ je o novoj studiji američkog stručnog časopisa "Journal of Obesity", koja je dokazala da ljudi koji se svakog dana mjere lakše održavaju željenu tjelesnu težinu, u odnosu na osobe koje nemaju ovu naviku.

"Osobe koje se mjere svakog jutra više paze šta će pojesti tokom dana, zato što im je brojka sa vage cijelog dana u glavi i opominje ih", kažu stručnjaci.

Studija je potvrdila i da je jutarnje mjerenje uticalo i na želju učesnika da otpočnu dijetu ili bar smanje unos kalorične i masne hrane.

"Bilježenje podataka o težini i redovno praćenje brojki imaju moć da osvijeste pojedinca i nateraju ga da bolje bira namirnice i vježba", objasnili su autori studije.

Što je najbolje od svega, nakon što su smršali, ispitanici koji su se mjerili svakog jutra održali su željenu težinu i do dvije godine i tako spriječili pojavu jo-jo efekta, odnosno vraćanja kilograma, pise "Stil Kurir".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije