Ljepota

Karišik za NEZAVISNE: Osjećam da sam poveznica naroda u BiH (FOTO)

Karišik za NEZAVISNE: Osjećam da sam poveznica naroda u BiH (FOTO)
Karišik za NEZAVISNE: Osjećam da sam poveznica naroda u BiH (FOTO)

AMSTERDAM - Kanita Karišik, djevojka porijeklom iz BiH, a koja živi u Holandiji, nedavno je ponijela titulu najljepše na izboru Miss Beauty of the Netherlands.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci pobjedu odnijela u svojoj provinciji Noord Holland, Karišikova je bila bez konkurencije i na izboru cijele zemlje.

U razgovoru za "Nezavisne" navodi da sada kada sve pogleda ne misli da je presudila baš "čista sreća".

"Bilo je puno priprema, znači od catwalka, sportskog dijela, kondicionih, psiholoških priprema, puno koreografija plesnog dijela i puno dikcije na engleskom. Ali, srećna sam i ponosna, jer u zemlji koja ima 17 miliona stanovnika, velika je stvar pobijediti", kazala je Karišikova.

Priznaje da u momentu kada je proglašena za Miss Beauty of the Netherlands nije ni zaplakala, jer je u njoj bilo previše emocija.

Sljedeći korak za ovu ljepoticu jeste internacionalno takmičenje Miss Supranational 2015, koje se održava 4. decembra u Poljskoj, a na kojem će učestvovati predstavnice sa svih kontinenata.

"I tu ću pokušati da predstavim multietničnost ove države u kojoj živim. Takođe, već sam počela da dobijam pozive i za takmičenja naredne godine, među kojima je i poziv na izbor Miss Tourism, koji se održava u Tokiju", dodala je Karišikova.

Ona trenutno studira na Stomatološkom fakultetu u Amsterdamu po imenu ACTA i upis na isti smatra jednim od svojih najvećih uspjeha.

"To mi je zapravo bio najveći san, da uspijem da upišem taj univerzitet, koji je najpoznatiji ovdje u Holandiji i da jednog dana postanem stomatolog sa lijepim osmijehom, neko koga se djeca neće bojati, a starije osobe će takođe dobiti pažnju, njegu i zdravlje svojih zuba", navela je ona.

Riječi podrške, ali i čestitke mogu se svakodnevno pročitati na njenom Facebook profilu i od velikog broja ljudi s prostora bivše Jugoslavije. "Osjećam se kao neka poveznica sva tri naroda. Kažu mi neki iz familije imaš to 'nešto naše'. Ponovila bih da svoj godišnji odmor provodim u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu i osjećam se prebogatom zbog te mogućnosti", kazala je Karišikova.

"Roditelji su me odgojili da volim sve ljude sa naših prostora. Kao mala sam prvo od mojih roditelja naučila čitati i pisati svoj maternji jezik, na šta sam možda najponosnija. Nemam nikakvih problema u komunikaciji sa našim sunarodnjacima. Nikada ne koristim holandski jezik kod kuće, a ni kada sam na našim prostorima", rekla je ona.

Istakla je da ono što smatra najbitnijim po završetku ovog takmičenja jeste činjenica da je ostala svoja i ista kao i onog dana kada je krenula da se bavi manekenstvom.

Priznaje da, iako su sve djevojke koje su se takmičile na finalnom izboru bile lijepe, na njih ne gleda kao na konkurenciju.

"Nisam bila opterećena time. Na samim pripremama u jednom velnes centru imala sam susret sa članovima žirija, gdje su mi postavili direktno pitanje: 'Kanita, ko ti je konkurencija', na šta sam pokušala da izbjegnem direktan odgovor. Međutim, bila sam prinuđena da odgovorim, i na kraju je moj odgovor glasio: 'Smatram da nemam konkurenciju'", otkrila je Karišikova. Napomenula je i da je sigurna u sebe i u to što radi, što joj u velikoj mjeri pomaže da ostvaruje uspjehe na svim poljima.

U svijet mode ju je uveo čovjek po imenu Bastian van Šaik, koji ju je i uputio u čari ovog posla.

"Nakon toga sam imala otvoren put za modne revije na raznim modnim festivalima", pojasnila je.

Priznaje i da joj je internacionalno takmičenje Miss Supranational 2015, koje će se održati u Poljskoj, izazov, ali da će i tamo dati sve od sebe da kako bi osvojila što bolju titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije