Ljepota

Klonite se ovih šest namirnica ako želite ravan stomak

Klonite se ovih šest namirnica ako želite ravan stomak
Klonite se ovih šest namirnica ako želite ravan stomak

Za nedjelju dana idete na more i želite da se riješite tvrdoglavog stomačića kako bi vam kupaći savršeno pristajao?

Postoji rješenje.

Uz dobro poznato pravilo o ispijanju velikih količina vode morate pripaziti i na svoju ishranu.

Izbacite ovih šest namirnica iz ishrane i uživajte u ravnom stomaku.

1. Izbjegavajte so. Zbog konzumacije velike količine slane hrane u tijelu se zadržava višak vode. Zato izbjegavajte so i hranu s puno natrijuma.

2. Ne jedite ugljene hidrate. Zaboravite na testeninu i hljeb, jer to nisu namirnice koje bi trebalo da jedete ako želite da izgubite višak masnih naslaga na stomaku. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

3. Smanjite unos mlijeka. Obožavate mlijeko i dnevno pijete više od pola litre? To bi mogao da bude jedan od razloga zašto ste stalno naduti i imate gasove. Smanjite unos mlijeka i umjesto njega pojedite jogurt ili nekoliko kriški tvrdog sira.

4. Izbacite ljute začine iz ishrane. Jako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Radije birajte svježe začine koji imaju blaži ukus.

5. Odreknite se kafe, alkohola, prerađene hrane i šećera. Ove namirnice ne smiju da budu dio vaše ishrane tokom ove dijete, jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u tijelu.

6. Odaberite pravo voće. Iako su to zdrave voćke, izbjegavajte jabuke ili kruške, jer u sebi imaju više fruktoze pa ih želudac teže vari. Jedite citruse i bobičasto voće.

Prenosi 24sata.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije