Ljepota

Koje su tajne ljepote princeza i kraljica

Koje su tajne ljepote princeza i kraljica
Koje su tajne ljepote princeza i kraljica

Kraljice i princeze svoju kožu i kosu sasvim sigurno njeguju na način koji većini nas nije dostupan. Međutim, i među takvim tretmanima nalaze se jednostavne i vrlo praktične stvari koje možemo i sami napraviti

Tajne ljepote kraljevskih porodica s vremenom su izlazile su na vidjelo, pa su se mnogi pitali zašto se mi toga nismo prije sjetili. Pročitajte u nastavku kako su se prije, a kako se danas njeguju dame s dvorova.

Marija Antoaneta, kraljica Francuske koristila je masku koja je bila njezin zaštitni znak, a koju mnoge Francuskinje i dan danas koriste.

Sastojci:

- dvije kašike konjaka,

- 1/3 kašike mlijeka u prahu,

- jedan bjelanjak,

- sok od jednog limuna

Najpopularniji beauty proizvod u doba kraljica Elizabeta I bio je takozvani "ceruse", kombinacija bijelog olova i jesenca.

Britanska monarhija, na čelu sa kraljicom Viktorijom konstantno je pokušavala izbjeći neugodne mirise i to tako što su im rukavice uvijek bile namirišane ružinim uljem.

Kraljica Elizabeta II je veliki ljubitelj ruževa. Čak je i naručila određenu nijansu za svoju krunidbu 1952. godine. Meka crveno-plava nijansa nazvana je "The Balmoral Lipstick", ime koje potiče iz njezine domovine Škotske. Tu je nijansu kraljica nosila puno puta u javnosti.

Grace Kelly je najviše koristila kremu za ruke i mazala ih je jako često. Kako je rekla, starost se prvo primijeti na rukama.

Princezu Dianu je njezin visažist nagovorio da nosi plavu olovku za oči ili tuš iako je pravilo da oni ne idu uz plave oči. Nije pila alkohol kako bi joj koža bila sjajna i njegovana. Nikada iz kuće nije izlazila bez maskare.

Današnje princeze imaju puno beauty tajni, ali Kate Middleton je dovoljna najobičnija prodavnica kozmetike, jer koristi Nivea ulje i na taj način hidratizira kožu. Druga tajna je ulje od šipka, koje joj pomaže protiv bora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije