Ljepota

Kora od banane može biti korisna

Kora od banane može biti korisna
Kora od banane može biti korisna

Ako ste ljubitelj banana i često ih jedete, poslušajte ovaj savjet i nemojte bacati njihovu koru!

Najpopularnija tropska voćka sadrži tri prirodna šećera: saharozu, fruktozu i glukozu, zajedno sa vlaknima. Jedna studija pokazala je da 2 banane obezbjeđuju hirurga energijom dovoljnom za izvođenje 90-minutne zahtjevne operacije.

Zanimljivo je to da kora banane nije ništa manje korisna od samog ploda!

Kao što je poznato da može pomoći za izbjeljivanje zuba i čišćenje cipela, treba znati i da je kora ovog žutog voća veoma pogodna za vašu kožu.

Liječenje akni i eliminisanje bora

Koru  banana možete koristiti, takođe, za njegu vašeg lica. Ona će umanjiti količinu bora i osloboditi vas akni. Kora banane u sebi sadrži antioksidanse i posjeduje podmlađujuća svojstva.

Ona hidrira i hrani kožu doprinoseći njenoj elastičnosti i čvrstini. Jednostavno, pređite korom preko lica, posebno preko upaljenih i problematična mjesta, i ostavite na pola sata.

Liječenje psorijaze

Naravno, kora banane ne može u potpunosti izliječiti  ovu bolest, ali može ublažiti simptome, kao što su svrab i crvenilo. Jednostavno, stavite koru banane na zahvaćena područja kože, i ostavite na desetak minuta.

Uklanjanje bradavica sa kože

Ako patite od permanentnog pojavljivanja bradavica na tijelu, sada je ovaj problem lako riješiti. Stavite komadić kore banane na bradavicu, umotajte zavojem i ostavite preko noći. Ovu proceduru ponavljati nekoliko puta, dok bradavica u potpunosti ne nestane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije