Ljepota

Majoneza za njegu suhe i oštećene kose

Majoneza za njegu suhe i oštećene kose
Majoneza za njegu suhe i oštećene kose

Zahvaljujući svojim osobinama, majonez je u stanju da izazove na kosi takav pozitivan efekt, koji ponekad ne mogu proizvesti mnoga industrijska sredstva za njegu kose.

Prilično neobična komponenta za njegu kose. Međutim, korist koju donosi za suhu, oštećenu i oslabljenu kosu je neprocenljiva. Majoneza je u stanju ojačati kosu, stimulira njen rast, hidratizira je i kosi da zdrav prirodni sjaj.

Ako želite da vaša kosa ponovno postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnj na maske s majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njezinu strukturu, a također je čine zdravom i prirodno sjajnom, piše Femina.

Oni, kojima sporo raste kosa, treba obratiti pažnju na ove maske, jer je majonez doista sposobni značajno ubrzati rast kose.

Majoneza za njegu suhe i oštećene kose:

Neophodno je znati da je za njegu kose najbolji domaći majonezu. Naravno, možete koristiti majonezu iz trgovine, ali u njegovom sastavu nema baš prirodnih, svježih i korisnih sastojaka. Pripremiti domaću majonezu uopšte nije teško, jer za njegovu pripremu potrebno je samo par minuta.

Prije svega, potrebno je znati da je najbolje masku s majonezom nanositi na prljavu kosu, prije nego što je planirate operete. Pripremljeni domaći majonez doveden do sobne temperature, nanosi se četkom na vlažnu prljavu kosu i raspoređuje se po cijeloj dužini, od korijena (ako je kosa previše suha), pa do krajeva.Staviti najlon- kesu, a potom uviti glavu ručnikom …

Maska se drži na kosi najmanje pola sata, a zatim se temeljito ispire toplom vodom, šamponom i balzamom za kosu (on će eliminirati miris). Pošto majonez posjeduje masnu konzistenciju, ispiranje će trajati malo duže. Masku s majonezom koristiti najmanje jednom sedmično, a kod vrlo suhe i oštećene kose – 2-3 puta sedmično.

Najjednostavniji, a pri tome učinkovit i djelotvoran recept je: obilno nanijeti majonezu na kosu, umotati glavu i držati ga 1,5-2 sata. Nakon toga masku isprati šamponom i balzamom.

Već poslije par upotreba vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi ćete na kosi primijetiti nevjerojatnu, pozitivnu promjenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije